„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Întrunire a membrilor SNST – CSN Poiana Brașov

Acțiuni pentru recuperarea drepturilor - retroactiv

Miercuri, 6 septembrie 2023, a avut loc o întrunire a membrilor SNST din cadrul Complexului Sportiv Național Poiana Brașov. Subiectele discutate au fost cu privire la prevederile Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate și la nivel de grup de unități, asigurările, beneficiile și avantajele pentru membrii de sindicat, condițiile de muncă și drepturile salariale.

SNST este reprezentativ la nivelul CSN Poiana Brașov, conform Hotărârii Judecătoriei Sectorului 3 București și a încheiat Contractul colectiv de muncă la nivelul acestei unități, document valabil 2023-2025.

Verificarea condițiilor de muncă pentru salariații CSN Poiana Brașov

În urma solicitării sindicatului, angajatorul a făcut demersurile necesare pentru verificarea condițiilor de muncă din cadrul unității, iar în luna iunie 2023 DSP Brașov a eliberat Buletinul de expertizare a locurilor de muncă pentru salariații CSN Poiana Brașov. Conform documentelor eliberate sunt îndeplinite toate condițiile care impun acordarea sporului de 15% pentru toți cei care muncesc în această unitate așa cum prevede Regulamentul aprobat prin H.G.nr.917/2017.

SNST solicită acordarea sporului de 15% pentru membri

În luna imediat următoare verificărilor făcute de DSP Brașov, SNST a solicitat CSN Poiana Brașov acordarea sporului pentru condițiile de muncă în conformitate cu prevederile legale. Angajatorul a cerut bugetul necesar Agenției Naționale pentru Sport, dar până la această dată nu există o rezoluție favorabilă.

Având în vedere faptul că au trecut 3 luni de la eliberarea Buletinului DSP și membrilor noștri le sunt încălcate aceste drepturi, SNST a demarat procedura pentru a obține în instanță acordarea sporului și plata retroactivă de la data nașterii respectivelor drepturi. Agenția va fi obligată și de această dată să plătească sume suplimentare, cheltuieli de judecată, penalități și diferenţe salariale actualizate cu indicele de inflaţie, calculate până la data plăţii efective.

   ? Vă rugăm să completați Chestionarul SNST

SNST promovează acțiuni colective prin care să obținem retroactiv drepturi neacordate membrilor de sindicat – recalcularea indemnizaţiilor de concediu de odihnă. Dacă primiți mai puțini bani în perioada concediului de odihnă decât atunci când sunteți în activitate, vă puteți înscrie în următoarea acțiune comună inițiată de SNST în instanță. Întrebați liderul grupei despre documentele trimise de sindicat, verificați stadiul în care se află dosarul, dacă s-a făcut informarea membrilor și strângerea de semnături.

Informați sindicatul, acționați uniți și apărați-vă drepturile! Cereți egalizarea salariilor la nivel maxim, sporul de 15% și toate drepturile restante retroactiv!

  ? Egalizare la nivel maxim aflat în plată

.

 ? SNST a câștigat procesul

.

  ? Angajatorul obligat să acorde drepturi retroactiv

.

  ? Diferente salariale acordate retroactiv

.

 ? Angajatorul obligat să acorde drepturi retroactiv (executorie)

.

 ? O nouă decizie în favoarea membrilor SNST

 

Sindicatul susține în continuare toate acțiunile formulate în instanță pentru egalizarea la nivel maxim aflat în plată a salariilor și plata retroactivă a drepturilor cuvenite. Toți cei care doresc să se înscrie în acțiunile comune ne pot contacta prin e-mail: office@snst.ro sau prin Telefon/WhatsApp: 0784.116.973.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Întrunire a membrilor SNST – CSN Poiana Brașov

Un răspuns

  1. Sunt de acord.
    Respect cuvenit din partea statului, nu reprezentam persoana ci statul…..