„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Angajatorul obligat la plata drepturilor restante

Egalizare la nivel maxim aflat în plată

După patru ani de luptă în instanță, zeci de termene și sute de file depuse la dosar, salariații din Sport și Tineret au încă o Hotărăre a Instanței prin care angajatorul este obligat să facă egalizarea salariilor la nivel maxim aflat în plată și să plătească retroactiv diferențele.

 Tribunalul Ialomița – Curtea de Apel București – Tribunalul Ialomița – Curtea de Apel București

Hotărârea definitivă pronunțată în luna iunie a fost transmisă în septembrie: “Obligă pârâta Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Ialomița să stabilească salariul de bază lunar de care beneficiază fiecare reclamant la nivelul maxim al acestor drepturi salariale acordat în cadrul categoriei profesionale… Obligă pârâta DJST Ialomița să plătească reclamanţilor diferenţele de drepturi salariale dintre sumele achitate/primite de reclamanţi şi sumele rezultate în urma stabilirii salariului de bază lunar de mai sus, începând cu data stabilirii, actualizate cu indicele de inflație, la care se adaugă dobânda legală aferentă, până la data plății efective.”

Inechități, drepturi încălcate

Sindicatul a cerut ministerului, în repetate rânduri, îndreptarea situațiilor inechitabile din salarizarea celor din Sport și Tineret. MTS-ul a refuzat propunerea de elaborare a unui act administrativ / proiect legislativ prin care să se facă egalizarea la nivel maxim a tuturor salariilor din Sport și Tineret, așa cum au procedat alte ministere. Prin acest demers puteau fi evitate plățile retroactive, costurile acțiunilor în instanță, penalitățile, dobânzile, etc. și, totodată ar fi arătat sprijin celor din subordinea sa, prin respectarea drepturilor acestora.

Diferențe salariale acordate retroactiv

SNST susține acțiunile de egalizare la nivel maxim aflat în plată a salariilor din Sport și Tineret, acordarea sporului pentru condițiile de muncă și toate celelalte cereri în instanță, pentru toți cei care doresc să își câștige aceste drepturi retroactiv; membrii care doresc să se înscrie în acțiunile comune ne pot contacta prin e-mail: office@snst.ro sau prin WhatsApp: 0784.116.973.

Sporul pentru condițiile de muncă

Obligația de egalizare a salariilor

Decizie de egalizare la nivel maxim

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Angajatorul obligat la plata drepturilor restante