„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST a câștigat procesul – egalizare la nivel maxim

Diferente salariale calculate retroactiv

Curtea de Apel Galați a respins apelul formulat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea.

Dosarul nr. 1917/91/2018 Data înregistrării: 20.02.2020 Solutia pe scurt: Respinge ca nefondat recursul. Hotarâre  352/2020  11.06.2020

Cererea inițială a fost înregistrată de Sindicatul Național Sport și Tineret în data de 28.11.2018, la Tribunalul Vrancea, număr dosar: 1917/91/2018. După multe termene, amânări, solicitări de documente suplimentare și un an de așteptare, a venit și decizia mult așteptată:

Admite actiunea.

Obliga parata la egalizarea salariilor reclamantilor la nivelul maxim de baza brut existent in plata si anume la nivelul sumei de 6108 lei , salariu aferent functiei de consilier clasa I grad superior , gradatia 5, respectiv pentru functia de expert clasa I grad superior, gradatia 5, cat si pentru functia de inspector clasa I grad superior gradatia 5 si la nivelul sumei 5959 lei pentru functia de inspector, clasa I grad superior gradatia 4 si pentru functia de consilier superior clasa I grad profesional superior gradatia 4.

Obliga parata sa emita decizii de stabilire a salariului reclamantilor la nivelurile indicate mai sus Obliga parata la plata catre reclamanti a sumelor cuvenite cu titlu de diferente salariale calculate incepand cu 21.12.2016 pana la data de 01.07.2017 ( intrarea in vigoare a Legii 153/2017) iar pentru reclamanta Zdrincu Orania de la data cand a devenit consilier cls i grad profesional superior gradatiia 4, pana la 01.07.2017, indexate si actualizate cu indicele de inflatie.

Cu recurs in 15 zile de la comunicare
Document: Hotarâre  455/2019  18.11.2019

Nota SNST:

  • salarizarea trebuie făcută la nivelul maxim aflat în plată pentru toți cei care muncesc în Sport și Tineret,
  • SNST are foarte multe acțiuni pe rolul instanțelor pentru salarizarea la nivelul maxim; formulăm precizări conform Deciziei CCR nr. 794/2016,
  • facem demersuri pentru identificarea nivelului maxim al salariilor pentru fiecare funcţie,
  • SNST face apel către toți cei interesați, de a acționa împreună pentru egalizarea tuturor salariilor la nivel maxim din Sport și Tineret.

Sindicatul Național Sport și Tineret va reveni cu o nouă cerere către Ministerul Tineretului și Sportului pentru a iniția un proiect legislativ prin care să se facă egalizarea la nivel maxim a tuturor salariilor din Sport și Tineret, evitându-se astfel costurile acțiunilor în instanță și totodată pentru a arăta sprijin celor din subordinea sa prin respectarea drepturilor acestora.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST a câștigat procesul – egalizare la nivel maxim

Share on facebook
Distribuie

6 răspunsuri

  1. Vrem sa facem si noi aceasta actiune. Ce trebuie facut? Cum putem deveni membri SNST?

  2. Felicitări Conducerii SNST! Oameni de încredere și de acțiune!

  3. Felicitări conducerii Sindicatului Național Sport și Tineret!

  4. Membrii SNST de la DJST Vaslui au pierdut actiunea in instanta,nr.2265/89/2018 prin respingerea recursului formulat de SNST la Curtea de Apel Iasi, deci si o perioada de timp pentru care s-ar recalcula (eventual) drepturile salariale anterioare.

Comentariile sunt închise.