„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Clubul Sportiv Municipal Cluj Napoca are primul său Contract colectiv de muncă

CSM Cluj - SNST, CCM 2022-2024

Sindicatul Național Sport și Tineret a înregistrat încă un Contract colectiv de muncă în favoarea membrilor. Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj Napoca a transmis astăzi confirmarea înregistrării Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate încheiat între CSM Cluj și SNST:

 ?  SNST

Negocierea dintre conducerea Clubului și Sindicat a avut la bază prevederile CCM la nivelul Grupului de unități Ministerul Sportului, aflat în vigoare, cu respectarea principiului drepturilor câştigate, astfel încât să asigure păstrarea acestor drepturi pentru toţi membrii noştri de sindicat. Conform Codului muncii, Contractul colectiv de muncă reprezintă o convenție scrisă încheiată între angajator și salariații reprezentați de sindicat. Acest tip de contract prevede clauze clare legate de condițiile de muncă, salarizare, concediu, sănătate și securitate în muncă, dar și alte drepturi și obligații în ceea ce privește locurile de muncă.

 ?  Avantaje

Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca a fost înființat în anul 1961 și are în componeța 13 secții de performanță: atletism, box, triatlon, gimnastică, haltere, judo, lupte libere, înot, polo, șah, scrimă, radioamatorism și tenis de masă. Clubul are 19 antrenori angajați și peste 300 de sportivi legitimați (copii, juniori, tineret, seniori).

 ? Drepturi plătite retroactiv

În aceeași ședință de negociere a Contractului colectiv de muncă a fost semnat și Acordul pentru membrii SNST din cadrul CSM Cluj Napoca. Potrivit art. 153 din Legea nr. 62/2011, Acordul încheiat are la bază principiului recunoașterii reciproce, reprezintă legea părților, iar prevederile sale sunt aplicabile numai membrilor organizației sindicale semnatare, respectiv membrilor Sindicatului Național Sport și Tineret. Astfel, salariații care nu sunt membri de sindicat nu pot pretinde aceleași drepturi și avantaje de care beneficiază membrii SNST.

 ? Membrii SNST sunt asigurați

 

SNST continuă negocierile pentru încheierea Contractelor colective la nivelul tuturor unităților din Sport și Tineret, obiectivul propus este acela de a avea CCM în toate grupele. Tot mai mulți colegi din Sport și Tineret se regăsesc în mesajele şi acţiunile noastre şi se alătură echipei, zilnic primim cereri de aderare la organizație.    ? Adeziune online   sau   descarcă Adeziunea

  ? Majorarea indemnizației de hrană!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Clubul Sportiv Municipal Cluj Napoca are primul său Contract colectiv de muncă