„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministrul Novak le-a zis pas și de această dată miniștrilor Sportului din UE

Sportul din România nu mai joacă în echipa europeană!?

Conferința Miniștrilor Sportului din cadrul Consiliului Europei a avut loc săptămâna aceasta în Antalia, Turcia, dar ministrul Sportului din România a refuzat și de această dată participarea. De fapt, țara noastră nu a fost reprezentată niciodată la nivel de ministru în Consiliul European / Sport în anii 2021-2022, adică de când este Novak la acest minister.

Organizată de Acordul parțial extins privind sportul (EPAS), în cooperare cu Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Turcia, în data de 26 octombrie 2022, a avut loc Conferința Miniștrilor Sportului din toate țările Uniunii Europene. Temele principale de pe ordinea de zi au fost: Sport pentru toți / unindu-ne pentru societăți mai puternice și Regândirea sportului / deschiderea drumului pentru un viitor sănătos și durabil.

Conferința a reunit reprezentanți din peste 50 de țări; în data de 27 octombrie a avut loc un eveniment paralel privind integrarea migranților și refugiaților prin Sport cu Reprezentantul Special al Secretarului General pentru Migrație și Refugiați, Leyla Kayacik.

Așadar, în timp ce Guvernul României anunța în această perioadă că și-a intensificat demersurile în legătură cu aderarea României la Schengen, ministrul Sportului nu a avut timp pentru întâlnirea la care au participat omologii săi din celelalte țări europene.

Citește și: Ministrul Sportului din România nu participă niciodată la Consiliul Miniștrilor Sportului UE! Alegerile din țara vecină, mai importante decât Consiliul Miniștrilor Sportului UE?

Exact în zilele în care Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, au fost la Bruxelles, la Comisia Europeană, pentru a strange relațiile, ministrul Sportului a ignorat Consiliul Miniștrilor UE / Sport. Eduard Novak nu a accesat la acțiunea Guvernului de a strange relațiile europene și a fost dezinteresat de discuțiile cu cei care conduc Sportul în alte țări, tocmai în aceste zile în care toți ne dorim ca România să fie bine văzută și să primească un vot favorabil pentru intrarea în spațiul Schengen.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sportul suferă

Sesizare A.N.I.

Cantina – local

Plăți suspecte

Buget Sport

“O prostie!”

.Aroganța

Achiziții

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministrul Novak le-a zis pas și de această dată miniștrilor Sportului din UE