„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Aroganța ministrului Novak atinge cote maxime

Culisele ședinței de la Ministerul Sportului

La solicitarea ministrului, directorii unor subordonate s-au prezentat zilele trecute la București. Oficial, subiectul ședinței a fost reorganizarea și predarea personalului / patrimoniului domeniului Tineret, dar de fapt convocarea s-a făcut cu scopul a-i constrânge pe directori să semneze statele de funcții impuse de minister și referatele de aprobare ale acestora, ignorând riscul pierderii locurilor de muncă pentru o parte dintre salariați.

Sunt ocupat, reveniți mai târziu!

La ora indicată, directorii veniți din toată țara, unii de la sute de kilometri distanță (pe cheltuiala lor, pentru că ministerul nu le-a dat buget), au fost opriți de portar: “Veniți peste o oră, domnul ministru e ocupat acum!” Totul a fost programat înainte, îi chemăm la ora 12.00 și îi ținem o oră pe stradă, să le arătăm cine e șefu’ mare. Altfel, dacă era vorba doar de o situație neprevăzută și ministrul ar fi avut un minim de respect față de colegi, putea să delege pe cineva din conducerea ministerului să îi aștepte, să îi invite într-o sală și chiar să înceapă ședința până la venirea ministrului.

Ședința s-a anulat, intrați câte unul!

Scenariul a continuat. După o oră de stat în stradă, directorii au fost opriți din nou de portar: “S-a schimbat ordinul, nu mai are loc ședința. Stați aici, la poartă, iar când vă auziți numele urcați la cabinetul ministrului câte unu și fără să fiți asistați de reprezentantul sindicatului!” Ministrul ne-a informat că aici chestiuni secrete, interne, fără să țină cont de obligația de a avea dialog social, ignorând că ne aflam într-o instituție publică și erau dezbătute probleme de interes major pentru salariați. Numai după “mari intervenții” ministrul a revenit asupra deciziei și a acceptat ca ședința să se desfășoare în sala de la etajul 8, cu toți directorii și cu reprezentantul SNST. La scurt timp, foarte ocupat, ministrul a plecat din ședință și a revenit pe final, la concluzii.

Directorul de cabinet: “Noi facem solicitări aici, nu voi!”

Reprezentantul delegației a încercat să îi transmită ministrului solicitarea de a ține ședința cu toți cei veniți și cu sindicatul, dar șeful de cabinet a răspuns nervos și obraznic, fără să își întrebe șeful: “Nu! Noi facem solicitări aici, nu voi!” Așa înțelege Novak să se comporte cu subordonații, iar atitudinea aceasta de dispreț și batjocură o adoptă cu toți cei care solicită soluții la problemele din Sport. Este de notorietate faptul că nu primește pe nimeni, nu acordă audințe sau le anulează direct la ușă, nu răspunde la adrese, nu participă la ședințele de Guvern, lipsește de la sosiri / premieri ale sportivilor, iar ședințele de la minister le ține numai cu câteva persoane apropiate. Secretarii de stat, directorii și consilierii nu sunt consultați, nu au atribuții relevante și nici nu au fost convocați la discuțiile despre reorganizarea ministerului.

Nu mai poate continua bătaia de joc a ministrului!

SNST va solicita intervenția Premierului pentru rezolvarea situației de la nivelul conducerii Ministerului Sportului. Nu mai putem accepta acest mod de conducere neprofesionist, discreționar, fără soluții și total lipsit de respect.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Aroganța ministrului Novak atinge cote maxime