„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Buget zero pentru Sport, cheltuieli record la minister

Achiziții suspecte în strada Vasile Conta nr.16

În urma sesizărilor primite din teritoriu cu privire la sumele restante acumulate de unitățile subordonate Ministerului Sportului la utilități și servicii, pe parcursul anului 2022,  problema restanțelor mari înregistrate în anii 2021 și 2022 la capitolul premieri ale rezultatelor deosebite obținute de sportivii legitimați în cadrul cluburilor sportive din subordinea Ministerului Sportului, membri ai loturilor naționale, sesizările cu privire la lipsa bugetelor pentru activitățile și programele sportive  în anul 2022, SNST a solicitat răspunsuri de la Ministerul Sportului.

În timp ce sportivii nu au echipamente / vestiare / toalete, ministerul plătește firme de evenimente.

Din informațiile primite aflăm că, în timp ce MS-ul blochează premierile de doi ani, suspendă activitățile și programele sportive și închide utilitățile/serviciile pentru subordonate, totuși, aparatul central cheltuie sume record pentru organizarea de evenimente.

Probabil că va fi nevoie de un audit extern pentru a clarifica aceste cheltuieli suspecte, dacă ministerul nu vine cu precizări.

Ministerul Sportului a achiziționat, numai în luna decembrie 2021, “Servicii organizare evenimente”  în valoare totală de 362.896 RON. Am solicitat dosarul complet al acestor achiziţii, dar până la această data ministerul nu a reușit să furnizeze informațiile respective, vom reveni. Trebuie să vedem pentru ce sunt cheltuite aceste sume în contextul în care nouă ni se spune că nu sunt bani pentru nimic, să aflăm ce a fost atât de important încât au plătit aceste sume record.

În data de 13 decembrie 2021, Ministerul Tineretului și Sportului a făcut mai multe plăți pentru servicii de organizare evenimente (interesant este cum au fost împărțite sumele, cinci facturi pentru același furnizor, în aceeași zi):

28.560 de lei, către SC Avangarde Business Group SRL,

29.576 de lei, către SC Vogue Team Internațional SRL,

76.940 de lei, către SC Vogue Team Internațional SRL,

76.940 de lei, către SC Vogue Team Internațional SRL,

73.940 de lei, către SC Vogue Team Internațional SRL,

76.940 de lei, către SC Vogue Team Internațional SRL.

Total: 362.896 de lei.

SNST insistă pentru urgentarea deblocării bugetelor necesare pentru plata tuturor restanțelor înregistrate; avem în vedere și declarațiile publice prin care s-a anunțat că Sportul a primit buget record pentru anul 2022. Nu putem accepta ca unitățile să intre în colaps, sportivii să fie tăiați de la premieri, în timp ce ministerul cheltuie nejustificat sume record.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Buget zero pentru Sport, cheltuieli record la minister