„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Hotărâre definitivă – membrii SNST primesc drepturi retroactiv!

ANS-ul plătește penalități, dobânzi și cheltuieli de judecată

Din cauza deciziilor ilegale luate de Ministerul Tineretului și Sportului în urmă cu doi ani, Agenția Națională pentru Sport este obligată acum de instanțele de judecată să plătească retroactiv drepturile membrilor Sindicatului Național Sport și Tineret. Refuzul fostei conduceri de a respecta legislația în vigoare a obligat SNST-ul să cheme în judecată angajatorii pentru a repara prejudiciile create celor care muncesc în domeniile noastre de activitate. Situațiile ne dezavantajează pe toți, cheltuielile și pierderile sunt foarte mari, se plătesc penalități, dobânzi, cheltuieli de judecată, diferențe salariale și sume acordate retroactiv, actualizate cu indicele de inflaţie asupra drepturilor restante, calculate de la scadenţă până la data plăţii efective.

Aceasta este situația și în cazul membrilor din cadrul Grupei SNST – IZVORU-MUREŞULUI. Instanța a admis acțiunea SNST și a reparat decizia contrară legii prin care MTS-ul s-a opus acordării sporului pentru condițiile de muncă și pentru cei care muncesc în cadrul acestui CSN:

Admite acţiunea reclamantei SINDICATUL NAŢIONAL SPORT ŞI TINERET, formulată în numele membrilor săi: … în contradictoriu cu pârâta COMPLEXUL SPORTIV NAŢIONAL IZVORU-MUREŞULUI şi în consecinţă:

Obligă pârâta la acordarea sporului pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare de 15% din salariul de bază, al personalului care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 4 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 5 din Regulamentul-cadru prevăzut de H.G. nr. 917/2017, începând cu data de 04.05.2921,

şi să emită decizii pentru fiecare salariat în parte de acordare a sporului pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare de 15% din salariul de bază.

Obligă pârâta la plata diferenţelor salariale cuvenite începând cu data de 04.05.2021, actualizate cu indicele de inflaţie asupra drepturilor restante, calculate de la scadenţă până la data plăţii efective.

Obligă pârâta să plătească reclamantei 1.500,00 lei cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial.

Tribunalul HARGHITA – Dosar nr.488/96/2023 – Hotarâre 745/20.06.2023 – Executorie.

Sindicatul Național Sport și Tineret este reprezentativ la nivelul CSN Izvoru Mureșului cu care a încheiat Contractul colectiv de muncă la nivel de unitate / 2022-2024.

Este inadmisibilă poziția unor directori de instituții care nu au făcut nici până acum procedura verificării condițiilor de muncă pentru proprii salariați! Alți angajatori au Buletinul de expertizare a locurilor de muncă eliberat de DSP, care spune că angajații trebuie să primească sporul pentru condițiile de muncă, dar nu acordă sporul și își împiedică subordonații să își ceară drepturile în instanță.

Sunt și cazuri în care directorii se luptă în instanță cu salariații să nu le acorde drepturile. Este vorba despre exces de zel în lupta împotriva drepturilor propriilor subordonați.

La solicitarea SNST, în ultimele 12 luni, pe cale amiabilă sau obligate prin decizii ale instanței, alte 16 unități au emis decizii de acordare a sporului de 15%; alte 8 grupe finalizează în această perioadă dosarele necesare. Totul în condițiile în care unitățile care au urmat procedura propusă de noi primesc sporul de 15% pentru salariați de acum 5 ani.

SNST promovează în această perioadă acțiuni colective prin care să obținem retroactiv drepturi neacordate membrilor de sindicat – recalcularea indemnizaţiilor de concediu de odihnă. Dacă primiți mai puțini bani în perioada concediului de odihnă decât atunci când sunteți în activitate, vă puteți înscrie în următoarea acțiune comună inițiată de SNST în instanță. Întrebați liderul grupei despre documentele trimise de sindicat, verificați stadiul în care se află dosarul, dacă s-a făcut informarea membrilor și strângerea de semnături.

Informați sindicatul, acționați uniți și apărați-vă drepturile! Cereți egalizarea salariilor la nivel maxim, sporul de 15% și toate drepturile restante retroactiv!

  ? Egalizare la nivel maxim aflat în plată

.

 ? SNST a câștigat procesul

.

  ? Angajatorul obligat să acorde drepturi retroactiv

.

  ? Diferente salariale acordate retroactiv

.

 ? Angajatorul obligat să acorde drepturi retroactiv (executorie)

.

 ? O nouă decizie în favoarea membrilor SNST

 

Sindicatul susține în continuare toate acțiunile formulate în instanță pentru egalizarea la nivel maxim aflat în plată a salariilor și plata retroactivă a drepturilor cuvenite. Toți cei care doresc să se înscrie în acțiunile comune ne pot contacta prin e-mail: office@snst.ro sau prin Telefon/WhatsApp: 0784.116.973.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Hotărâre definitivă – membrii SNST primesc drepturi retroactiv!