„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Întrevedere la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

SNST - partener de dialog social

Astăzi, 16 martie 2023, la sediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a avut loc o întâlnire sindicat-minister. Subiectele discutate au vizat înființarea unităților subordonate MFTES, aspecte cu privire la stabilitatea locurilor de muncă, elaborarea criteriilor pe baza cărora se va face predarea/preluarea personalului de la MS la MFTES și încadrarea personalului cu respectarea principiului nediscriminării. În cadrul întâlnirii s-a făcut referire și la respectarea condițiilor de legalitate a înființării noilor unități subordonate MFTES și reorganizarea celor care funcționează în subordinea MS, numărul minim necesar de posturi pentru fiecare direcție și stabilirea organigramelor, a numărului necesar de funcții, atât pentru personalul de specialitate cât și pentru personalul suport.

Este nevoie de stabilirea criteriilor și clarificarea procedurii, cine urmează să fie preluat la noua structură și cine sunt cei care vor rămâne în instituția existentă.

La întâlnire din partea ministerului au participat: doamna Secretar de stat Domnica-Doina Pârcălabu, doamna Secretar general Ioana Cristina Stan și domnul Subsecretar de stat Bogdan-Florin Paraschiv.

Am solicitat ca predarea – primirea personalului să se facă în același timp, altfel există riscul ca angajații compartimentelor ce se impun a fi desființate să nu își poată lua salariile / să nu fie preluați o perioadă nedeterminată de timp, până la emiterea Ordinului Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse privind repartizarea numărului de posturi pentru fiecare DJFT/DFTMB și până la apariția statelor de funcții și aprobării structurii organizatorice ale direcțiilor. Am reiterat solicitarea ca desființarea compartimentelor de Tineret să aibă loc concomitent cu încadrarea personalului în noua structură organizatorică.

  8 martie 2022

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

  ? Adeziune online sau descarcă de aici

Sindicatul Național Sport și Tineret: Întrevedere la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse