„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Preluarea personalului din Tineret se va face la finalul lunii noiembrie

Acord Ministerul Sportului - Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a răspuns solicitării SNST cu privire la stadiul procesului de predare-preluare a personalului și înființarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret, respectiv a Direcției pentru Familie și Tineret a Municipiului București:

Răspunsul MFTES este de fapt o nouă amânare, nu ne asigură cu privire la păstrarea locurilor de muncă ale lucrătorilor de tineret și nu clarifică etapele următoare, modul de acțiune până la finalizarea predării-preluării de la MS la MFTES. Acestă tranziție administrativă continuă așa cum a început, nu se desfășoară într-un mod colegial și nici profesionist, nu respectă termenele stabilite, nu este centrată pe protejarea locurilor de muncă, conservarea și dezvoltarea resursei umane și nu asigură preluarea în integralitate a serviciilor și instituțiilor din domeniul tineretului. Baza materială de tineret este una foarte mare, iar în urma reorganizării multe direcții vor fi în situația de a nu mai avea sediu.

SNST a solicitat punctul de vedere al senatorului Bogdan Constantin Matei, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Senat, fost ministru al Tineretului și Sportului, cu privire la separarea direcțiilor de sport și tineret:

1. “Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este cel care primește, iar în conformitate cu legea, poate primi doar ce este în acte ca și proprietate ( intabulare, acte de proprietate, clădiri aflate în patrimoniu; acolo unde nu sunt toate documentele nu se poate transfera. Nu se poate face punerea în posesie pe bază de martori.
2. Sunt situații în care doar clădirea este în patrimoniu, terenul NU. Nici aici nu se poate face transfer parțial decât cu derogare.
3. Transferul de personal se face post pe post, inclusiv posturile neocupate. În caz contrar nu se poate face transferul de personal, nu se respectă legea de funcționare a compartimentelor pe număr de posturi și atunci HG-ul nu se poate aplica. A se vedea titlul separare compartimente cu respectarea tuturor drepturilor chiar dacă se numește reorganizare. A se înțelege foarte clar, reorganizarea nu se poate face pe doua ministere, ci separat după încheierea transferului.
4. Ministerul Sportului nu a prezentat situația clară cu privire la patrimoniu și numărul de angajați, posturi efectiv ocupate și posturi neocupate.
5. Ministerul Sportului nu a prezentat situația juridică a documentelor de proprietate pentru patrimoniul aferent.
6. 60% din patrimoniul Tabere nu este actualizat în materie de proprietate.
7. Transferul se poate face într-o singură situație: se transferă întregul număr de posturi aferent personalului cu încadrarea aferentă și patrimoniul aflat în proprietate și cu documente justificative. Acolo unde nu sunt documente de proprietate pe clădiri se desfășoară activitatea de Tineret în baza de protocol până la finalizarea documentelor (sarcina MS) și apoi transfer către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.” a spus senatorul Bogdan Matei.

Sindicatul le-a propus directorilor executivi ai djst-urilor să amâne deocamdată semnarea statelor de funcții trimise de MS, de fapt solicitarea ministerului nu prevede termenul până la care trebuie să răspundă. SNST va transmite o adresă către M.Sportului, ANFP și M.Familiei, prin care solicităm puncte de vedere cu privire la legalitatea procedurii propuse de MS și mai ales să primim asigurări cu privire la preluarea lucrătorilor de Tineret. Înainte de orice, trebuie să ne asigurăm că nimeni nu își va pierde locul de muncă și nu suntem părtași la o concediere colectivă.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Preluarea personalului din Tineret se va face la finalul lunii noiembrie