Salariații din cadrul Sport Club Municipal Bacău au Contract colectiv de muncă în vigoare începând cu data înregistrării la ITM Bacău, după verificarea dosarelor, inspectoratul a trimis confirmarea:
În urma negocierilor dintre SNST și SCM, prin Contractul colectiv de muncă și Acordul pentru membrii SNST, au fost acordate beneficii suplimentare salariaților și membrilor de sindicat care lucrează în această unitate.
În cadrul Sport Club Muncipal Bacău activează 14 secţii:
- atletism (înfiinţată în 1950) -antrenor coordonator Hagimă Maria;
- box (înfiinţată în 1955) – antrenor coordonator Relu Auraș;
- gimnastica (înfiinţată în 1963) – antrenor coordonator Cornel Agop;
- haltere (infiintata in 2001) – antrenor coordonator Ion Călin;
- lupte greco – romane (infiintata in 1965) – antrenor coordonator Cătălin Matache;
- lupte libere (infiintata in 1999) – antrenor coordonator Victor Donciu;
- înot (infiintata in 1987) – antrenor coordonator Iulian Matei;
- sarituri în apă (infiintata in 1987) – antrenor coordonator Mihaela Neagu;
- tenis (înfiinţată în 1984) – antrenor coordonator Mihai Ciuntea;
- kick box (infiintata in 1997) – antrenor coordonator Gabriel Muntenaşu;
- arte martiale – karate (infiintata in 1999) – antrenor coordonator Doru Botez;
- judo (infiintata in 2001) – antrenor coordonator Constantin Manole;
- powerlifting (înfiinţată în 2011) – antrenor coordonator Daniel Zodian;
Conform Codului muncii, Contractul colectiv de muncă reprezintă o convenție scrisă încheiată între angajator și salariații reprezentați de sindicat. Acest tip de contract prevede clauze clare legate de condițiile de muncă, salarizare, concediu, sănătate și securitate în muncă, dar și alte drepturi și obligații în ceea ce privește locurile de muncă.
Sindicatul Național Sport și Tineret a obținut în instanță reprezentativitatea la nivel de unitate, apoi au fost demarate negocierile CCM, au urmat procedurile prevăzute de lege și, în final, s-a înregistrat la ITM Contractul colectiv de muncă în condițiile prevăzute de Codul Muncii (Legea nr. 53/2003) și de Legea Dialogului Social (Legea nr. 367/2022).
Contractele colective de muncă trebuie încheiate în scris, pe o perioada cuprinsă între 12 și 24 de luni și pot fi prelungite o singură dată pentru cel mult 12 luni, cu acordul părților.
Scopul unui Contract colectiv de muncă este de a apără interesele și drepturile părților implicate, astfel încât să fie limitate sau prevenite orice posibile conflicte la locul de muncă. Acest lucru este posibil prin stabilirea unor clauze referitoare la condițiile și raporturile de muncă.
SNST continuă negocierile pentru încheierea Contractelor colective la nivelul tuturor unităților din domeniile noastre de activitate, obiectivul propus este acela de a avea CCM în toate grupele. Tot mai mulți colegi din domeniile noastre de activitate se regăsesc în mesajele şi acţiunile noastre şi se alătură echipei, zilnic primim cereri de aderare la organizație. Adeziune online sau descarcă Adeziunea
*Devenim prioritate prin atitudine!
Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –
SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro
Obligația de egalizare a salariilor
Sporul pentru condițiile de muncă