„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST a executat-o în instanță pe auditoarea abuzatoare

Drăguleanu a cerut daune morale, dar a primit cheltuieli de judecată

Marioneta ministrului Novak a demisionat după pierderea procesului cu sindicatul

În urmă cu doi ani, SNST a postat articolul „Tehnici de interogatoriu folosite în controlul activității sportive! / Abuz la ordin sau din proprie inițiativă?” (articol SNST). În cuprinsul acestuia, arătam că una dintre persoanele trimise într-un “control cu dedicație” și-a depășit cu mult atribuțiile, iar prin comportamentul său ilegal, nepermis unui funcționar public, a săvârșit un adevărat abuz în toate formele definite în manualele de drept, pentru aceste situații: abuz de putere, abuz de autoritate și exces de putere. Cu aceeași dată, a fost transmisă către ministrul Sportului o sesizare privind faptele consilierei din cadrul Biroului Audit Public Intern MTS, care a umilit și a jignit salariații în timpul controlului. Imediat după postarea articolului am primit telefoane de la mai multe unități din țară prin care ne relatau și alte abuzuri ale auditoarei.

Șeful auditului și ministrul sportului implicați în abuzurile asupra salariaților

În loc să dispună măsurile legale, ministrul Sportului și șeful de atunci al Biroului audit au băgat-o în față pe auditoarea Drăguleanu Elisabeta Gabriela și au trimis-o în control cu sarcina de a stopa sesizările venite la minister. Într-un exces de putere au înregistrat o acțiune în instanță împotriva sindicatului cu intenția de a ne determina să nu mai arătăm public abuzurile și ilegalitățile dictate din strada Vasile Conta. La scurt timp, în urma unui articol scăpat în presă(…), șeful Elisabetei Drăguleanu, Mircea Ciocotișan, a fost demis pe motiv de colaborator al securității (conform Hotărârii definitive a Curții de Apel București). Apoi, după ce a pierdut procesul cu sindicatul, Drăguleanu Elisabeta a plecat din Ministerul Sportului pe ușa din spate.

Auditoarea a cerut bani de la SNST, dar sindicatul a executat-o silit!

Consiliera a cerut SNST să șteargă articolele prin care au fost relatate abuzurile pe care le-a făcut împotriva unei membre a organizației. Fără să amintească nimic despre faptul că și-a depășit grav atribuțiile și a făcut abuz de putere, a invocat prejudicii de imagine și ne-a amenințat cu chemarea în judecată. Nu ne-am lăsat intimidați și am republicat articolul. Drăguleanu a cerut sprijinul unui important Cabinet de avocatură și a cerut în instanță plata unei sume enorme cu titlu de daune-interese pentru repararea pretinsului prejudiciului nepatrimonial provocat prin publicarea în mediul on-line a unor articole denigratoare la adresa acesteia.

Sindicatul are dreptul de a informa salariații asupra condițiilor de muncă și asupra aspectelor care privesc desfășurarea relațiilor de muncă.

SNST a arătat că publicarea articolului pe site-ul Sindicatului are un caracter justificat și reprezintă o pârghie prevăzută de lege și de statut pentru a da „voce” Sindicatului în vederea apărării drepturilor membrilor; comunicatul nostru a reprezentat o manifestare și o exercitare, în limitele legii, a dreptului la liberă exprimare consacrat atât la nivel național prin Constituția României și prin Codul Civil, cât și la nivel european, prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Comunicatele și articolele publicate de sindicat sunt mijloace legale

Sindicatul a dovedit, prin probatoriul administrat, că toate comunicatele s-au realizat în baza sesizării primite din partea membrilor de sindicat, care au semnalat modalitatea abuzivă în care un funcționar public, a desfășurat controlul de audit, la nivelul Clubului Sportiv Olimpia București. SNST, în calitate de apărător al drepturilor salariaților, în considerarea rolului stabilit prin lege și statut, are obligația de a folosi toate mijloacele recunoscute de lege, inclusiv publicarea unor comunicate prin intermediului site-ului, pentru a proteja drepturile acestora și pentru a semnala neregulile sesizate cu ocazia controlului.

Drăguleanu Elisabeta Gabriela a fost executată silit

Instanța a respins cererea formulată de Drăguleanu Elisabeta ca neîntemeiată și a obligat-o pe reclamantă să plătească cheltuielile de judecată ale SNST. Dar auditoarea nu a respectat Hotărârea Tribunalului și am fost nevoiți să ne adresăm din nou instanței de judecată, de această dată prin executor judecătoresc. Așadar, doamna fostă auditor în Ministerul Sportului, după executarea silită, are de plată și cheltuielile de executare pe lângă cele privind acțiunea inițială și costurile cu Cabinetul de avocatură.

 

Solicitați să fiți asistați de sindicat în toate relațiile de muncă!

SNST recomandă tuturor membrilor să nu accepte sub nicio formă hărțuirea la locul de muncă, sesizați imediat sindicatul atunci când aveți nevoie de apărare! Nu acceptați jignirile sau atacurile la persoană din partea nimănui, nici dacă este vorba de un funcționar din minister sau altă instituție de control!

  ?  Tehnici de interogatoriu folosite în controlul activității sportive!

 

 ?  Consiliera din minister s-a simțit defăimată!

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST a executat-o în instanță pe auditoarea abuzatoare