„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Reorganizare ilegală prin desființarea compartimentelor de tineret și a centrelor de agrement

Ministerul Sportului face o nouă gafă sau întinde o capcană direcțiilor?

SNST face apel la angajatorii din subordinea Ministerului Sportului să nu semneze drafturile primite de la minister în seara zilei de 30 martie 2022! Acestă manieră heirupistă prin care se solicită desființarea compartimentelor tineret / achiziții publice-investiții-patrimoniu-administrativ și desființarea centrelor de agrement(!) este profund ilegală și afectează grav drepturile salariaților.

Direcțiile de Sport / Tineret din țară au primit ieri, după terminarea programului, adrese prin care Ministerul Sportului le cere în mod ilegal să reorganizeze direcțiile și să desființeze unele compartimente. doc.1 doc.2

SNST solicită public ministrului Novak retragerea documentelor trimise ieri direcțiilor și respectarea derulării procesului de predare / preluare a patrimoniului și personalului pe baza protocoalelor de predare – preluare ce se vor încheia în condițiile art.8 alin.(2) din OUG 121/2021.

Desființarea acestor posturi / locuri de muncă este similară cu concedierea colectivă!

Predarea – primirea personalului trebuie să se facă în același timp, altfel există riscul ca angajații compartimentelor ce se impun a fi desființate să nu își poată lua salariile / să nu fie preluați o perioadă nedeterminată de timp, până la emiterea Ordinului Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse privind repartizarea numărului de posturi pentru fiecare DJFT/DFTMB și până la apariția statelor de funcții și aprobării structurii organizatorice ale direcțiilor. Reiterăm solicitarea ca desființarea compartimentelor de Tineret să aibă loc concomitent cu încadrarea personalului în noua structură organizatorică.

SNST vă solicită să nu semnați documentele trimise de MS ieri! Nu vă asumați prin avizare o propunere de organizare și statul de funcții impuse de MS în care nu se ține cont de legislatia in vigoare. Centrele de agrement nu se desființează, acestea sunt obiectul protocoalelor de predare-preluare ce urmează a fi încheiate.

Cerem ca aceste compartimente să nu fie desființate până la emiterea Ordinului Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse privind repartizarea numărului de posturi pentru fiecare Direcție Județeană pentru Familie și Tineret, respectiv pentru Direcția pentru Familie și Tineret a Municipiului București și până la aprobarea statelor de funcții pentru acestea.

Conform art.8 din HG nr.197/2022 (în vigoare de la 14.02.2022) încadrarea personalului în numărul de posturi şi în noua structură organizatorică se face în termenele şi cu procedura aplicabilă fiecărei categorii de personal, în termen de maximum 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Reorganizare ilegală prin desființarea compartimentelor de tineret și a centrelor de agrement

3 răspunsuri

  1. Solicitam să atentionati aceasta situatie la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Vrem să stim parerea ANFP-ului daca este legal cum a procedat MS.
    Mulțumim!

    1. SNST a transmis această sesizare către ANFP prin adresa nr.145 / 31.03.2022 și am solicitat răspuns în regim de urgență. De asemenea, următoarele două adrese au fost trimise către MFTES, căruia i-am sesizat situația cu privire la Tineret și i-am solicitat să intervină, și către MS căruia i-am solicitat să retragă adresele ilegale trimise direcțiilor.

  2. Și cine urmează sa preia sarcinile din domeniul achiziții-patrimoniu?