„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Transparență în spatele ușilor închise

În loc să se ocupe de problemele urgente ale Sportului, ministrul Eduard Novak s-a străduit împreună cu echipa de consilieri și juriști, timp de 10 zile, să formuleze o replică la articolul postat pe site-ul  și pe pagina de Facebook a SNST în data de 21 martie 2022. Se pare că a deranjat foarte tare postarea noastră cu titlul “Nu deranjați!“, prin care spuneam că intrarea în sediul Ministerului Sportului a fost restricționată, adresa MS.

Scrisoarea ne precizează scopul SNST conform Statului sindicatului, și anume apărarea drepturilor salariaților din domeniile Tineret și Sport. Apoi continuă cu aprecierea afirmațiilor făcute în articolul SNST: “sunt în afara cadrului statutar și a obiectului de activitate”. Adică nu am avea voie conform Statutului să cerem pentru membri acces liber în clădirea ministerului.

Răspundem că Sindicatul va continua să arate public orice derapaj al angajatorilor, indiferent care sunt aceștia și fără a ne lăsa influențați de încercările penibile ale celor care vor să ne oprim. De fiecare dată când membrii ne sesizează măsuri abuzive, ilegale sau restrictive suntem gata să cerem îndreptarea situațiilor reclamate. Am sperat că circulara prin care a fost anunțată restricționarea accesului în minister este doar o greșeală și va fi retrasă, dar au trecut 10 zile și nu s-a revenit asupra deciziei. Nici după ce mai mulți campioni, oameni din presa sportivă, conducători ai unor unități din sport și reprezentanți ai federațiilor sportive naționale, s-au arătat indignați de măsura interzicerii accesului în “sediul Sportului”, ministrul nu a revenit asupra deciziei.

SNST solicită ministrului Novak să retragă imediat adresa nr.3470/21.03.2022 prin care a instituit interzicerea accesului în sediul din Vasile Conta. Domnule ministru, lăsați sportivii, specialiștii și tehnicienii domeniului, jurnaliștii sportivi și toți oamenii de sport, să vină acasă oricând doresc! Descuiați poarta ministerului și bucurați-vă că mai sunt oameni pasionați de Sport!

În ultima parte a adresei suntem atenționați că afirmațiile lansate în conținutul articolului generează prejudicii de imagine instituției. Ne întrebăm ce ar mai putea fi de prejudiciat la imaginea Ministerului Sportului, având în vedere că bugetele nu se acordă transparent, nu sunt criterii de acordare și nu lucrează corect comisiile care alocă fondurile către subordonate și către federațiile sportive naționale. La toate acestea adăugăm și faptul că imaginea instituției este grav prejudiciată de ultimele articole din presa de cancan.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Transparență în spatele ușilor închise