„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

MTS face angajari

Posturi scoase la concurs

Despre lipsa de personal in subordonatele MTS s-a tot discutat. In prezent, conform Legii 55/2020, in institutiile si autoritatile publice sunt suspendate concursurile pentru  ocuparea posturilor vacante, dar exista o serie de exceptii pentru posturile din sanatate, invatamant, pentru posturile din instituţiile care fac parte din sistemul national de aparare, ordine publica si securitate nationala, din autoritatile administratiei publice locale si judetene si  din instituţiile din subordinea sau coordonarea acestora, Parlamentul Romaniei, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, Inspectia Judiciara, Ministerul Justitiei si subordonate, din structurile cu sau fara personalitate juridica care derulează programe cu finantare din fonduri nerambursabile, europene si nationale, precum si pentru posturile vacante de asistenti medicali comunitari, etc.

Toate aceste exceptii sunt obtinute prin modificari legislative bazate pe note de fundamentare elaborate de institutiile ce considera ca se impun masuri pentru buna functionare a sistemului, pentru asigurarea activitatii in conditii de securitate si pentru asigurarea unor drepturi fundamentale pentru beneficiari. Desi  din tara se trimit periodic solicitari de deblocare a unor posturi, MTS nu a considerat niciodata ca aceasta este o situatie a carei reglementare este necesara, cu toate ca este informat despre modul in care sunt afectate activitatile de baza.

In schimb, pentru aparatul central sunt gasite solutii tot mai des. Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza  concurs de recrutare pentru ocuparea unor functii publice de executie vacante de consilier clasa I grad profesional superior din cadrul serviciului lmplementare proiecte Fonduri Nerambursabile – aparatuI propriu al MTS. De asemenea, periodic sunt afisate  o serie de examene de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, asta in timp ce pentru subordonatele sale MTS nu are raspunsuri – mai jos anuntul

Concurs pentru ocuparea unor funcţii publice de execuţie vacante (4 funcţii) din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului 
Condiţii de participare
2 funcţii publice de consilier clasa I grad profesional superior – SERVICIUL IMPLEMENTARE PROIECTE FONDURI NERAMBURSABILE::
-studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
-vechime în specialitatea studiilor: minim 7 ani
2 funcţii publice de consilier clasa I grad profesional principal – SERVICIUL IMPLEMENTARE PROIECTE FONDURI NERAMBURSABILE:
-studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
-vechime în specialitatea studiilor: minim 5 ani.
.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: MTS face angajari

Un răspuns