„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Bine de stiut:

Bine de stiut: Concediul medical pentru izolare la domiciliu este acordat de medicul de familie care monitorizeaza evolutia starii persoanei respective. Certificatul de concediu medical este eliberat in cel mult 30 de zile de la iesirea din izolare.
.
Atat asimptomaticii, persoanele care au intrat in contact cu persoane infectate, dar nu au simptome, cat si persoanele care au calatorit in zone cu risc din strainatate sunt obligate sa se autoizoleze la domiciliu.
.
In acest moment, persoanele care vin din tarile aflate pe lista galbena trebuie sa se izoleze la domiciliu pentru 14 zile. Insa, totodata, au posibilitatea sa iasa din izolare dupa 10 zile, daca in ziua opt fac un test PCR cu rezultat negativ.
.
Coduri de indemnizatie:
– Codul de indemnizatie pentru angajatii infectati cu Covid-19 este 05 (Boala infectocontagioasa din grupa A),
– Codul pentru carantina este 07 (Carantina),
– Codul pentru izolare este 51 (Boala infectocontagioasa pentru care se instituie masura autoizolarii).
.
De asemenea, si angajatii fara stagiu de cotizare de cel putin 6 luni la sistemul de asigurari sociale beneficiaza de indemnizatie 100% pentru concediu medical in caz de carantina sau izolare.
.
Iti dorim sa ramai sanatos!
.
In cazul in care vei intampina orice fel de probleme legate de locul de munca, sanatate sau situatii familiale deosebite, nu ezita sa apelezi la sindicat. tel/whatsapp: 0784.116.973 / snst.contact@yahoo.com / https://snst.ro/ .
.
Cu drag,
Echipa SNST

Sindicatul Național Sport și Tineret: Bine de stiut: