„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Pentru salariatii aflati in carantina sau izolare

Reamintim:
?Pentru salariatii aflati in carantina sau izolare indemnizatia de concediu medical este de 100%, dupa ce a fost majorat de la 75% cat era in luna iunie.
.
?Angajatul are dreptul la cel mult 183 de zile de concediu medical de carantina sau izolare, pentru orice afectiune, intr-un an de zile. Din a 91-a zi, perioada de concediu medical va fi prelungita de catre medicul specialist.
.
?Banii sunt oferiti de stat integral pentru perioada de concediu medical, insa plata efectiva este facuta de angajator. Angajatorul va recupera ulterior suma respectiva de la stat, mai exact de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).
.
?Pentru perioada in care a stat in concediu medical de carantina sau izolare, angajatul trebuie sa duca la locul de munca documentele care arata motivele pentru care a fost in incapacitate temporara de munca.
.
?In cazul infectarii cu Covid-19, pentru spitalizare, va primi certificatul medical de la medicul curant. Pentru izolare la domiciliu, va primi respectivul certificat de la medicul de familie.
.
?Daca, insa, angajatul sta in izolare pentru ca s-a intors dintr-o tara de pe lista galbena, acesta va trebuie sa ii prezinte angajatorului declaratia pe care o face la punctele de frontiera la intrarea in Romania. De asemenea, va primi un certificat pentru concediu medical de la medicul de familie, care poate fi transmis pe e-mail.
.
Iti dorim sa ramai sanatos!
.
In cazul in care vei intampina orice fel de probleme legate de locul de munca, sanatate sau situatii familiale deosebite, nu ezita sa apelezi la sindicat. tel/whatsapp: 0784.116.973 / snst.contact@yahoo.com / www.snst.ro
.
Cu drag,
Echipa SNST
        ?Adeziune SNST online: http://s9.ro/185r

Sindicatul Național Sport și Tineret: Pentru salariatii aflati in carantina sau izolare