„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministerul primește, subordonatele mai așteaptă!

Vouchere de vacanță numai pentru personalul din cadrul aparatului propriu

Tocmai când așteptam ca MFTES să vină cu precizări privind întârzierea salariilor și eram pe punctul de a admite că totul s-a întâmplat din cauze care nu țin de departamentul economic al ministerului, ci de probleme de soft ale Trezoreriei și Finanțelor, aflăm consternați că a apărut o altă situație profund inechitabilă.

Zilele trecute Ministerul Sportului a emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță. SNST a anunțat apariția documentului și a solicitat Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse să urgenteze elaborarea propriului Regulament. Deși MS a elaborat Ordinul pentru vouchere cu întârziere, acesta a făcut referire la toți funcționarii publici și tot personalul contractual din cadrul ministerului și din instituțiile publice din subordinea acestuia. Informarea din 9 mai 2022.

MFTES punctează încă o dată la capitolul “așa nu!”

În cursul zilei de vineri, 13 mai, SNST a primit Ordinul MFTES nr. 20494/12.05.2022 cu privire la Regulamentul intern privind acordarea voucherelor de vacanță, în anul 2022, dar acesta se aplică numai personalului din cadrul aparatului propriu al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Adică MFTES s-a grăbit să acorde vouchere de vacanță celor din minister, dar nu este interesat de cei care muncesc în subordonate! Pe principiul noi, cei din minister, trebuie să primim, pentru că plecăm la mare acum! Restul pot merge la plajă și în noiembrie. Oricum, privilegiații sistemului, cei din minister, care au salarii mari, se gândesc doar la ei nu și la cei care așteaptă voucherele de vacanță pentru a putea pleca în concediu. Document

În timp ce toate celelalte ministere elaborează un singur Regulament de acordare a voucherelor la nivel de ordonator principal de credite, valabil și pentru subordonate, MFTES lansează Regulamentul de acordare a voucherelor de vacanță numai pentru salariații din aparatul central, pe cei din unitățile subordonate i-a trecut la capitolul “ne vedem la toamnă!”

.
Regulamentul intern privind acordarea voucherelor de vacanță, în anul 2022, personalului din cadrul aparatului propriu al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
.
.

SNST solicită conducerii MFTES să anuleze Ordinul nr.20494/12.05.2022 și să emită un nou Ordin pentru Regulamentul de acordare a voucherelor de vacanță pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și din instituțiile publice din subordinea acestuia. De asemenea, le reamintim celor din minister că acest document se realizează după consultarea sindicatului, în condițiile prevăzute de lege. Totodată, solicităm precizarea categoriilor și a numărului de salariați care urmează să beneficieze de acest drept în anul 2022,  lămuriri referitoare la sumele prevăzute distinct cu această destinație în bugetele proprii aprobate, potrivit legii, dar și la persoanele responsabile, cei care se fac vinovați de această întârziere prin care salariații au fost privați de dreptul la vacanță conform programărilor de la nivelul subordonatelor.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministerul primește, subordonatele mai așteaptă!