„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Lupta pentru posturi. Abuzuri pe linie, se cer demisii!

Sunt vizați directorii, adjuncții, dar și posturile de execuție

Puterea sporită oferită de perioada stării de urgență a creat dependență pentru cei aflați la guvernare care, după ce au făcut praf dialogul social, au trecut acum la etapa următoare: “funcții pentru prieteni”. Așa că unora li se cere să plece, să elibereze posturile în favoarea celor care susțin echipa aflată la putere.

Miercuri, 15 iunie 2020, subsecretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Adrian Nicolae Enache a descins la Prefectura Mehedinți unde a inițiat o ședință ad-hoc cu scopul de a face rost de funcții de director în Sport și Tineret, pentru cei din aceeași echipă cu el. La această întrevedere, care poate fi clasificată drept un abuz, au fost convocați telefonic directorii subordonatelor MTS din județul Mehedinți și, în prezența prefectului, le-au fost cerute demisiile.

Din informațiile noastre postul de director la CSM Drobeta este promis lui Alin Ghiciulescu, iar cel de director executiv la DJST Mehedinți este dorit de Bresniceanu Dorin. Am vrut să înțelegem ce îi recomandă pe cei doi pentru funcțiile vizate și am aflat din datele postate în spațiul public că nu au experiență, se pot încadra doar ca debutanți în domeniu pentru că nu întrunesc condițiile minime obligatorii. Dorin Bresniceanu (foto de mai jos) a activat în domeniul privat și de curând a devenit funcționar public la AJOFM Mehedinți.

 

Alin Ghiciulescu (foto de mai jos), cel despre care se spune că i-a fost promis postul de director la CSM Drobeta, s-a remarcat prin faptul că a anul trecut a terminat FEFS cu nota 10 pe linie, a fost “șef de promoție cu media 10, atât în forma de învățământ licență cât și în modulul psihopedagogic” (A.G.), dar a obținut nota 1,95 la examenul de titularizare, prof.EFS în comuna HINOVA (sursa: edu.ro – titularizare 2019).

La acest nivel s-au dus discuțiile de ieri, din cabinetul prefectului județului Mehedinți (finul ministrului economiei, Virgil Popescu). Nu s-au avut în vedere realizările celor două instituții, rezultatele deosebite și numărul mare de medalii obținute de sportivii CSM Drobeta sub actuala conducere și nici sacrificiile făcute de colectivul de la DJST Mehedinți care, împreună cu directorul executiv au fost izolați în propria unitate mai mult de 90 de zile, pentru a deservi personalul sanitar cazat, persoane care au îngrijit bolnavi de COVID-19.  Este foarte probabil că prin organizarea acestei ședințe de negociere în forță, prefectul Cristinel Pavel (foto mai jos) s-a evidențiat în ochii celor care l-au promovat în funcție și a doua zi acesta a fost nominalizat candidat la președinția Consiliului Județean Mehedinți.

 

Personajul cheie în acest aranjament ilegal de obținere a unor funcții pentru apropiați este subsecretarul de stat MTS, Adrian Nicolae Enache (foto mai jos). Probabil din cauza plictiselii, a faptului că nu are sarcini clare în minister, s-a hotărât să se remarce în fața celor care l-au adus în MTS și a pornit prin țară să facă rost de posturi. Dezinteresul său față de domeniul nostru de activitate și lipsa de preocupare în a rezolva problemele salariaților din teritoriu reiese din faptul că a ajuns în județ, dar nu a fost curios să afle ce nevoi ar fi, cum ar putea ajuta și nici măcar nu a intrat în unitățile subordonate din Drobeta Turnu Severin.

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită public Ministerului Tineretului și Sportului să demareze o anchetă cu privire la cele semnalate mai sus, să ne transmită nota de fundamentare care a stat la baza deplasării în județul Mehedinți a subsecretarului de stat, scopul avut în vedere și cheltuielile decontate cu această ocazie. Totodată solicităm stoparea acestor abuzuri asupra personalului din subordinea MTS și cercetarea disciplinară a celor implicați în asemenea ilegalități. Zilele trecute ministerul a fost informat de organizația noastră asupra intenției unor persoane de a încălca legea și de a proceda la o detașare abuzivă. Conducerea MTS a fost receptivă la mesajul transmis de noi și a dispus anularea ordinului de detașare.

Îi îndemnăm pe membrii SNST, atât directorii cât și personalul cu funcții de execuție să nu se lase manipulați de asemenea personaje trecătoare prin domeniul nostru de activitate. Nu vă lăsați intimidați și anunțați imediat astfel de presiuni abuzive și ilegale. Împreună facem front comun, demascăm corupția, ne apărăm locurile de muncă și ne respectăm misiunea primită.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Lupta pentru posturi. Abuzuri pe linie, se cer demisii!

Share on facebook
Distribuie

Un răspuns

  1. Perfect adevarat…In acest domeniu sa fie propusi oameni din sport cu performante si calitati de conducere….avem destui…dar cand te conduce persoane care nu stiu nici sa alerge…e vai de sportul nostru.

Comentariile sunt închise.