„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Cu cât îi crește salariul ministrului Novak în urma votului de ieri din Senat?

La salariile noastre s-a gândit vreodată?

Senatorii au votat ieri o modificare legislativă în urma căreia indemnizațiile lunare pentru cei care ocupă funcții de demnitate publică vor crește de la 1 noiembrie 2022 prin înmulțirea coeficientului prevăzut de Legea salarizării unitare cu salariul minim pe țară pentru anul 2021.

Demnitarii și aleșii locali și-au mărit salariile și cu 3000 lei pe lună!

Eduard Novak, va beneficia în urma acestei inițiative parlamentare de un venit de 24.150 lei brut / lună fără sporuri, în calitate de ministru al Sportului. Acest demers a fost promovat în Parlament de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon, care semnează în calitate de inițiatori.

Tot ieri, în timp ce demnitarilor li se măreau indemnizațiile, Curtea Constituţională a României a admis sesizările USR și a decis că nu este constituțională legea votată de Parlament în luna iunie a acestui an, lege prin care se acorda o majorare de 15% funcţionarilor publici şi personalului contractual din domeniile noastre.

Vor crește cu 25% și salariile și sporurile personalului implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Parlamentului, Consiliului Legislativ și Administrației Prezidențiale.

Coincidență?! În aceeași zi, în clădirea Parlamentului se iau două decizii controversate: ministrul Sportului primește 25% în plus la indemnizația mare pe care o are deja, iar salariații sunt excluși de la o majorare de 15% la salariile de subzistență pentru care muncesc și sâmbăta și duminica, fără să li se plătească orele suplimentare, sporuri sau alte alte beneficii.

La cât se va ridica venitul ministrului Novak Carol Eduard:

  • indemnizația de minstru îi crește la 24.150 lei brut / lună fără sporuri,
  • rentă viageră de 16.635 de lei net / lună, neimpozabil,
  • după Jocurilor Paralimpice de la Tokio a primit 554.344 de lei (aproximativ 113,280 de euro),
  • în anul 2020, Novak a primit 97.000 de lei premiu de la MTS,
  • tot în anul 2020 Consiliul de administrație al FR Ciclism i-a aprobat o premiere de 75.000 de euro.

Întrebarea care se pune este ce demersuri a făcut Novak de când este ministru pentru a crește salariile celor unitățile subordonate, minister și federațiile sportive naționale? Vedem că reușesc toate inițiativele în care ministrul are interes (Guvernul a aprobat majorarea premierilor în care era și Novak, apoi Senatul a votat un proiect de creștere a veniturilor în care este vizat și ministrul sportului), dar pentru salariații de rănd?… Poate arăta ministrul nostru un singur proiect care ne vizează, o inițiavă a ministerului de majorare a salariilor de când a venit la conducere? Sau pur și simplu nu este interesat decât să își mărească propriile venituri?

Premieri

? Venituri

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Cu cât îi crește salariul ministrului Novak în urma votului de ieri din Senat?