„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Au protestat și au câștigat!

Guvernul înlătură inechitățile salariale numai pentru cei care își cer drepturile în stradă

În ultima perioadă, Guvernul a inițiat o serie de modificări legislative prin care va modifica unele situații punctuale cu privire la salarizarea unor categorii de personal. Prin egalizare la nivel maxim aflat în plată, eliminarea unor inechități sau direct prin majorări salariale, se intervine pentru îmbunătățirea salarizării mai multor domenii de activitate.

Măsurile vizează numai categoriile profesionale care au protestat în ultima perioadă.

Așa cum am văzut în spațiul public, ultimele săptămâni au fost marcate de manifestații împotriva inechităților salariale, oamenii au ieșit în stradă, au blocat activitatea și au cerut soluții arătând că nu mai acceptă umilințele și bătaia de joc a guvernanților. În urma presiunii create de proteste, executivul s-a văzut nevoit să deschidă visteria și a dat drumul la majorări pentru cei care au ieșit în stradă. Creșterile sunt acordate începând cu 1 ianuarie 2024, iar nivelul acestora este stabilit în funcție de numărul steagurilor și de nivelul de zgomot al fiecărui protest.

Copilul care nu plânge, nu primește de mâncare!

Pentru noi, cei care am crezut că decidenții se vor apleca și asupra problemelor noastre, nu s-a luat nicio măsură! Sunt vizate de majorări mai multe categorii de salariați: personalul Administraţiei Prezidenţiale, al Parlamentului, al Guvernului, al ministerelor, al Academiei Române, al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curţii Constituţionale, al Consiliului Concurenţei, al Curţii de Conturi, al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, al Consiliului Naţional al Audiovizualului, al Consiliului Legislativ, al Casei Naţionale de Pensii Publice şi structurilor subordonate, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi structurilor subordonate, al Inspecţiei Muncii şi structurilor subordonate, al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi structurilor subordonate, al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și structurilor subordonate, al Institutului Național de Statistică și structurile subordonate, al Ministerului Sănătății și direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, al Ministerului Culturii și direcțiile pentru cultură județene și a municipiului București, al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi structurilor subordonate, al Autorităţii pentru Reformă Feroviară, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi unităţilor subordonate, Avocatului Poporului, Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Consiliului Naţional al Audiovizualului, Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, Consiliului Economic şi Social, Autorităţii Electorale Permanente, organismelor intermediare pentru programe operaţionale, altor organe centrale de specialitate, precum şi pentru funcţiile publice corespunzătoare înalţilor funcţionari publici din cadrul instituţiei prefectului Bibliotecarii, dar salariații din Sport și Tineret au fost uitați și de această dată.

Mai jos, extrase / categoriile pentru care se acordă majorări și pentru care se vor ridica/egaliza salariile din unități teritoriale la nivelul funcțiilor din administrația publică centrală:

Personalul prefecturilor este pe lista celor pentru care se fac majorări:S-a intervenit pentru mulți, s-au gândit să îmbunătățească și veniturile preoților:Au înțeles că nici performanța în sport nu se mai poate face în condițiile inflației crescute, dar spre deosebire de Ministerul Muncii care a inițiat un act normativ prin care majorează salariile din subordinea sa, ANS-ul a majorat a majorat cu 100% doar premierile sportivilor, ignorând personalul auxiliar, oamenii din spatele podiumului, pentru cei care deservesc sportivii nu s-a acordat nimic:

Guvernul nu va face nimic pentru salariații din Sport și Tineret dacă nu ne vom arăta public nemulțumirile.

În perioada imediat următoare, SNST va demara strângerea de semnături din partea membrilor pentru organizarea protestelor la nivel național. Este nevoie să ne facem auzite nemulțumirile, decidenții ne vor din nou în stradă. Haideți să le aducem aminte de noi!

Sindicatul Național Sport și Tineret – SNST, organizație afiliată la Federația PUBLISIND / Blocul Național Sindical – BNS, este dedicat membrilor de sindicat din: Cluburi Sportive Municipale, Complexuri Sportive Naţionale, Case de Cultură ale Studenţilor, Direcţii Judeţene – Sport / Tineret, Direcţia București – Sport / Tineret, Complexul Cultural – Sportiv Studenţesc Tei, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, Muzeul Sportului, MFTES, ANS, SGG și din Federaţii Sportive Naţionale.

.
Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

  ?  SNST: Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică

#SNST #CSM #CSN #DJST #CCS #INCS #CNFPA #MFTES #ANS #SGG #CCSSTEI #FSN

Sindicatul Național Sport și Tineret: Au protestat și au câștigat!

Un răspuns

  1. V-am solicitat acest lucru de mult timp ,cu dovezi ,data înregistrare. Hotărâți o data imediat după 03.ianuarie 2024 2024 și vom ieși sa ne cerem drepturile .Pana și direcțiile județene de Cultura au obținut ieri ,29.12.2023.egalizarea salariilor cu cei de la SGG.