„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Vouchere de vacanță şi pentru angajaţii din Tineret şi Sport!

Suspendate timp de 8 ani şi neacordate niciodata pentru angajaţii din sport şi tineret, tichetele de vacanţă revin în actualitate: în 30 iunie 2017, prin ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, a fost aprobată acordarea acestora începând cu 1 iulie 2017.

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-actele-normative-adoptate-sau-de-care-guvernul-a-luat-act-in-edinta-din-30-iunie-2017#null
# Angajatorul stabileşte când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz. Aşadar începând cu data de 01.07.2017 fiecare bugetar ar trebui să beneficieze de un tichet de vacanţă în cuantum de 1450 lei ( un salariu minim pe economie).

# La momentul actual, nicio instituție nu și-a bugetat aceste vouchere. “În momentul în care se va face rectificarea bugetară, toată lumea — instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat — va trebui să prevadă în bugetul propriu și abia atunci se pot da aceste vouchere de vacanță”, a afirmat Mircea Titus Dobre. Ministrul Turismului a subliniat, totodată, că în cuantumul voucherului de vacanță va fi de 1.450 și va fi împărțit în valori nominale în multiplu de 10 lei până la 100 lei.

Având în vedere experienţa anilor trecuţi (când pentru angajaţii din Sport şi Tineret multe drepturi au fost ignorate), solicităm conducerii MTS să facă demersurile necesare, să prevadă în buget şi să cuprindă aceste cheltuieli până la rectificarea bugetară care va avea loc la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august.

 

*Devenim prioritate prin atitudine!
Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

 

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Vouchere de vacanță şi pentru angajaţii din Tineret şi Sport!