„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Unii nu contează sau pur și simplu nu aveți chef de toți?

Ce cercetează, de fapt, MTS-ul?

MTS a trimis astăzi, 30 aprilie 2020, o adresă către federațiile sportive naționale în care se arată că “dorește să facă o cercetare generală asupra efectelor negative pe care COVID-19 le are asupra sportului românesc”. Atașat adresei, ministerul a trimis un link, pe care nu toți au reușit să îl deschidă, un chestionar cu întrebări privind situația din sport și problemele cu care se confruntă FSN-urile.  Chestionarul aici:  Studiu privind situația din Sport 

adresa-federatii

Demersul este unul lăudabil, numai că vine foarte târziu și creează tensiuni între federații și subordonate. MTS, în afară de faptul că, sub pretextul pandemiei, a cerut banii înapoi de la federații, nu a făcut mai nimic pentru sport / federații / sportivi / subordonate și angajați în tot acest timp. Abia acum se gândește să înceapă cu un sondaj prin care încearcă să afle care este situația.

Conducerea MTS ar fi trebuit să înțeleagă că în perioada de izolare sportivii au nevoie de sprijin suplimentar. Ar fi fost util un chestionar pentru a înțelege cum se pregătesc acasă, sub îndrumarea on-line a antrenorilor, ce aparate le-ar fi de folos, ce tehnică video / terminale au nevoie pentru a se antrena individual.

Apoi e de neînțeles cum alege ministerul să se adreseze numai federațiilor, fără să întrebe și cluburile sportive. De ce consideră fără importantă restul unităților din subordinea sa? Noi suntem convinși că toate unitățile subordonate sunt afectate de această criză, sunt situații pentru care este nevoie de sprijin de la ordonatorul principal de credite, iar activitatea tuturor trebuie să fie la fel de importantă.

Solicităm așadar Ministerului Tineretului și Sportului să trimită o adresa tuturor subordonatelor prin care să încerce să înțeleagă situația exactă din teritoriu, să întocmească un plan de măsuri prin care să sprijine în egală măsură cluburi sportive, federații sportive naționale, direcții pentru sport și tineret, case de cultură ale studenților, complexuri sportive naționale, Muzeul Sportului, CNFPA și INCS, pentru reluarea graduală a activităților.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Unii nu contează sau pur și simplu nu aveți chef de toți?

4 răspunsuri

  1. Nu au chef de noi toti! Nu ii intereseaza decat de scaunele lor caldute.

  2. Au uitat de restu, ei au salarii grase si nu vor sa stie de muncitori

  3. MTS ne da de lucru cu scopul de a ne tine ocupati. Oricum nu conteaza chestionarele primite de la noi. Stim chiar de la ei ca multe dintre adresele noastre raman prin sertare, nu le citeste nimeni.

  4. MTS ar trebuii să dea drumul la activitate cît mai repede,dacă nu o va face foarte multe cluburi sportive se vor închide.Eu am un club de arte marțiale cu peste 120 de sportivi din cauza blocării activității nu pot să-mi plătesc chiri,contabil,jurist și antrenori sunt nevoit să îchid clubul.Pentru MTS su e o mare pierdere dar ca mine sunt mulți și atunci vă fi o pierdere pentru sportul românesc.