„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Sportul românesc, motiv de mândrie, onoare și demnitate națională

În ziua în care România a preluat președinția Consiliului European, Donald Tusk a ținut un discurs în limba română la Ateneul Român.

Președintele Consiliului, de origine poloneză, a impresionat pe finalul discursului, când i-a adus în discuție, pe lângă Duckadam, și pe alți mari sportivi români, precum Nadia Comăneci sau Simona Halep.

“Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele, la fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la români să apere, vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla, în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a spus Donald Tusk.

Sportul românesc, prin sportivii săi și rezultatele de excepție obținute de aceștia de-a lungul timpului, a reușit, o dată în plus, să ne dea motive de mândrie, onoare și demnitate națională.

Echipa SNST

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Sportul românesc, motiv de mândrie, onoare și demnitate națională

Share on facebook
Distribuie