„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST – reprezentativ la CSM Cluj

Urmează inițierea negocierilor colective

Judecătoria sectorului 3 București a constatat că Sindicatul Național Sport și Tineret este reprezentativ la nivel de unitate – Clubul Sportiv Municipal Cluj.

Dosar nr. 13687/301/2022 Judecătoria sector 3 București

Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca a fost înființat în anul 1961 și are în componeța 13 secții de performanță: atletism, box, triatlon, gimnastică, haltere, judo, lupte libere, înot, polo, șah, scrimă, radioamatorism și tenis de masă. În prezent, CSM Cluj este un club departamental aflat sub tutela Ministerului Sportului, finanțat de același minister, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj. Clubul are 19 antrenori angajați și peste 300 de sportivi legitimați (copii, juniori, tineret, seniori). Mai multe detalii despre activitatea și performanțele CSM Cluj puteți găsi pe pagine oficială a clubului: www.csmcj.ro.

Obținerea reprezentativității SNST la nivel de unitate este pasul premergător negocierii Contractului colectiv de muncă CSM Cluj. Obiectul negocierii colective privește printre altele: condițiile de muncă, sănătatea și securitatea în muncă, programul zilnic de muncă, dreptul la concedii și zile libere, timpul de repaus, pregătirea și perfecționarea profesională, măsuri de protecție în cazul disponibilizării/concedierii/descentralizării, alte drepturi sau obligații asupra cărora părțile convin și care se afla într-o legătură de dependență cu raporturile de muncă.

Telekom a actualizat oferta pentru membri

Reprezentativitatea, potrivit legii, este un atribut al organizațiilor sindicale care conferă statutul de partener social abilitat să își reprezinte membrii în cadrul dialogului social instituționalizat. Dialogul social este procesul voluntar prin care partenerii sociali se informează, se consultă și negociază în vederea stabilirii unor acorduri în probleme de interes comun. Spre exemplu, un sindicat reprezentativ își poate reprezenta membrii la încheierea unui contract colectiv de muncă cu un anumit angajator. Ca atare, simplul fapt al constituirii unui sindicat nu este suficient pentru anumite proceduri, acesta trebuind să fie și reprezentativ pentru obținerea unor beneficii suplimentare.

Oferta agenției de turism Paralela 45 dedicată Membrilor SNST

*SNST este reprezentativ:

  • la nivel de unități prin hotărâri ale instanțelor,
  • la nivel de sector de activitate prin afilierea la Federația PUBLISIND,
  • la nivel de grup de unități prin afilierea la Federația PUBLISIND.

Casa de Ajutor Reciproc dedicată membrilor

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST – reprezentativ la CSM Cluj