„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Munca la distanță – sondaj

Studiu al Comisiei Europene privind formele flexibile de muncă

Comisia Europeană realizează un studiu prin care urmărește explorarea noilor moduri de organizare a muncii, determinate de criza Covid-19, precum și impactul acestora în ceea ce privește echilibrul dintre viața privată și viața profesională a lucrătorilor. Studiul este menit să contribuie la elaborarea unor politici publice de răspuns la noile provocări pentru lucrători, îndeosebi în ceea ce privește telemunca.

Rugămintea este de a ne ajuta prin completarea chestionarului de mai jos, potrivit propriilor opțiuni:

Opiniile dumneavoastră cu privire la:

– Telemuncă (în sensul de capacitate de a lucra de oriunde),

– Dreptul de deconectare (dreptul lucrătorilor de a se deloga de la device-urile prin care comunică cu angajatorul, după sfârșitul orelor de program).

*Se va selecta limba română din colțul din dreapta sus. Completarea chestionarului nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute.

Mulțumim anticipat pentru amabilitatea de a ne sprijini în realizarea studiului. Vă rog să nu ezitați să ne contactați pentru orice lămuriri și informații suplimentare.

Studiul este realizat de Visionary Analytics și Notus, la solicitarea Comisiei Europene, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune. Scrisoarea de susținere poate fi accesată aici.

Munca la distanță – sondaj

Visionary Analytics, în baza contractului încheiat cu Comisia Europeană, efectuează acest studiu pentru a explora contextul social, economic și juridic al telemuncii, precum și tendințele muncii la distanță și ale dreptului de deconectare, pe parcursul și după încetarea pandemiei de COVID-19. Scopul acestui studiu este de a înțelege modul în care noile moduri de organizare a muncii pot afecta calitatea vieții și productivitatea lucrătorilor. Studiul va contribui la dezbaterea privind elaborarea unor posibile politici publice privind noile provocări pentru lucrători și angajatori.
.
Informații mai detaliate despre studiu pot fi accesate aici. O introducere mai extinsă cu privire la studiu poate fi accesată aici.
 .
Confidențialitatea datelor și informații privind consimțământul în cunoștință de cauză:
Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate în conformitate cu Regulamentul (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2018 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituțiile, organele, oficiile și agențiile Uniunii și privind libera circulație a acestor date. Datele dvs. vor fi prelucrate numai de angajații Visionary Analytics însărcinați cu implementarea proiectului. 
Răspunsurile dumneavoastră vor fi anonimizate și publicate ca parte a raportului de studiu. Niciuna dintre datele dvs. personale (de exemplu, instituția și afilierea, adresa de e-mail) nu va fi publicată sau dezvăluită. Informațiile complete privind protecția datelor sunt furnizate în declarația de confidențialitate care poate fi găsită aici.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Munca la distanță – sondaj