„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST – invitat în Comisia pentru Tineret și Sport din Senat

Solicităm sprijin de la Parlamentul României

În urma sesizărilor primite de la unitățile din Sport, Familie și Tineret cu privire la lipsa totală a bugetelor pentru plata bunurilor și serviciilor, SNST s-a adresat factorilor decidenți cu solicitarea deblocării situației. Astăzi am solicitat o întrevedere cu președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Senatul României, senatorul Bogdan-Constantin Matei, căruia i-am cerut sprijinul pentru urgentarea elaborării cadrului legislativ necesar bunei funcționări a instituțiilor din Sport și Tineret. În urma discuțiilor cu Bogdan Matei (fost ministru al Tineretului și Sportului în perioada noiembrie 2018 – noiembrie 2019), având în vedere gravitatea aspectelor semnalate, am primit invitația de a susține în fața membrilor Comisiei  problemele domeniului de activitate.

Astăzi, 9 martie, am cerut sprijinul membrilor Comisiei pentru Tineret și Sport din Senatul României. Am arătat blocajul existent în Sport și Tineret, faptul că unitățile din subordinea ministerelor se resort, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului, nu își mai pot desfășura activitatea fără a le fi alocat buget pentru capitolul bunuri și servicii. Am cerut intervenția senatorilor, membri ai Comisiei, după ce am descris situația dezastruoasă din teritoriu (ne-au fost sistate unele servicii – alimente, gaze, internet și telefonie și suntem somați cu debranșarea de la toate utilitățile – avem facturi neplătite de peste 60 zile). Mesajul Comisiei a fost că va solicita participarea miniștrilor Familiei, Tineretului și Sportului la următoarea ședință pentru a se interveni asupra situației existente.

*În cazul în care comisiile parlamentare solicită participarea la lucrările lor a unor membri ai Guvernului sau a conducătorilor unor instituţii publice, prezenţa acestora este obligatorie.

Comisia pentru Tineret și Sport din Senatul României:  MATEI Constantin-Bogdan – Preşedinte, IVAN Dan – Vicepreşedinte, RUJAN Ion-Cristinel – Secretar. Membri: ANTAL István-Loránt, BANU Claudia-Mihaela, COSMA Dorinel, FIREA Gabriela, HATOS Adrian, MIHAI Alfred-Laurențiu-Antonio, NAZARE Alexandru, VLAD Sergiu Cosmin.

*Comisiile Senatului sunt structuri interne de lucru constituite pentru examinarea, avizarea şi pregătirea proiectelor de lege în vederea dezbaterii în plenul Senatului, precum şi pentru realizarea funcţiei de control parlamentar.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST – invitat în Comisia pentru Tineret și Sport din Senat

Un răspuns

  1. Să sperăm că vă veţi face auziţi şi se vor apleca asupra problemelor voastre. Problema asta se discuta şi pe holurile CE. Adevărul este că de ,,Anul european al tineretului (2022)” aţi luat un FLIT. Ministerele se organizează din noiembrie şi nu au reuşit să facă nimic, doar să se saboteze şi să vă SABOTEZE.