„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST execută silit MFTES

Funcționarii din minister au ignorat cererea sindicatului

SNST a cerut executarea silită a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse după ce unele dintre solicitările organizației au fost neglijate.

Inițial, am cerut instanței să dispună obligarea pârâtului la furnizarea înscrisurilor/informațiilor de interes public solicitate prin Cererea nr. 155/SNST/04.04.2022, respectiv a Protocolului de predare-primire a personalului/patrimoniului încheiat între Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, înregistrat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub nr. 49/25.03.2022. MFTES a ales să se lupte pe fond și în apel, a încercat să se opună până la capăt SNST-ului, chiar dacă asta înseamnă cheltuieli suplimentare.

Admite acţiunea. Obligă pârâtul la furnizarea informaţiilor de interes public solicitate prin cererea nr. 155/SNST/04.04.2022. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 2023 de lei, cheltuieli de judecată, în fond. Obligă intimatul să plătească recurentului suma de 2023 de lei, cheltuieli de judecată, în recurs. Definitivă. Pronunţată azi 03.05.2023

Mai mult chiar, după ce Curtea de apel București s-a pronunțat în dosarul nr. 14577/3/2022, ministerul a refuzat să pună în executare hotărârea definitivă. Am fost forțați să mergem mai departe și ne-am adresat executorului judecătoresc, iar Judecătoria Sectorului 1 a dispus încuviințarea executării silite:

Încuviințare executare silită – Dosar Nr. 36060/299/2023

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST execută silit MFTES

Un răspuns

  1. Nu știu dacă știți, dar statul român nu are bani. Ei administrează (prost, ce-i drept) banii noștri din taxe și impozite. Deci tot noi plătim.
    Înțelegeți de ce îi doare la bască?