„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST a obținut reprezentativitatea la Casa de Cultură a Studenților București

Urmează negocierea Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate

Judecătoria sectorului 3 București a constatat că Sindicatul Național Sport și Tineret este reprezentativ la nivel de unitate – Casa de Cultură a Studenților București: dosar nr. 17063/301/2023. După ce Hotărârea Instanței va deveni definitivă, sindicatul va demara negocierile colective la nivelul acestei unități.

SNST continuă demersurile pentru obținerea reprezentativității, în condițiile Legii nr. 367 / 2022 – privind dialogul social, art. 54 și art.55, la nivelul tuturor grupelor din țară. Liderii trebuie să verifice reprezentativitatea la nivelul propriei grupe, conform Legii dialogului social valabilitatea este de patru ani.

 ? Paralela 45, partener SNST

La nivel de unitate, conform noilor reglementări legale, sunt reprezentative organizaţiile sindicale care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  1. au statut legal de sindicat sau federaţie sindicală;
  2. au independenţă organizatorică şi patrimonială;
  3. numărul de membri ai sindicatului sau, după caz, ai sindicatelor componente ale federaţiei sindicale reprezintă cel puţin 35% din numărul total de angajaţi/lucrători aflaţi într-un raport juridic de muncă sau un raport de serviciu cu unitatea.

 ? Telekom, partener SNST

Îndeplinirea de către organizaţiile sindicale a condiţiilor de reprezentativitate se constată, la cererea acestora, de către instanţa competentă în a cărei rază teritorială îşi au sediul.

Pentru a fi considerat reprezentativ la nivel de unitate, sindicatul trebuie să aibă o anumită susținere din partea lucrătorilor din acea unitate. În general, această susținere este măsurată prin numărul de membri ai sindicatului din acea unitate.

În multe țări, există legi care reglementează reprezentativitatea sindicatelor la nivel de unitate și care stabilesc criteriile și procedurile pentru a fi recunoscute ca reprezentative. Aceste legi pot varia de la o țară la alta și pot include, de exemplu, cerințe privind numărul minim de membri ai sindicatului, proceduri pentru organizarea alegerilor și alte cerințe de organizare și transparență.

 ? Avenue Hotels, partener SNST

Cu pași mici, dar siguri, continuăm lupta pentru apărarea drepturilor și intereselor salariaților din domeniile noastre de activitate, iar pentru aceasta, este nevoie sa avem grupe sindicale puternice, pregătite să riposteze și să apere membrii.

Tot mai mulți colegi se regăsesc în mesajele şi acţiunile noastre şi se alătură echipei, zilnic primim cereri de aderare din partea celor care doresc ca împreună să schimbăm lucrurile. Pentru colegii care vor să devină membri SNST, formularul de înscriere poate fi găsit aici:

    ? Adeziune online   sau   descarcă Adeziunea

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST a obținut reprezentativitatea la Casa de Cultură a Studenților București