„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Descentralizare / comasare / disponibilizare / desființare prin lege (document)

Cluburile sportive, casele de cultură ale studenților, direcțiile județene pentru sport și tineret și complexurile sportive naționale, vizate direct

Legea privind măsurile de austeritate a fost publicată în transparență decizională. Prin intermediul acesteia se va face descentralizarea unor unități și chiar desființarea unor instituțiilor cu rol similar. Premierul Marcel Ciolacu va merge în Parlament, în cursul acestei săptămâni, unde își va angaja răspunderea pe acest proiect de lege. Sunt vizate direct unități din Sport, Tineret, Cultură și Administrație publică:

 

Tăierea posturilor vacante va duce la blocarea activității în unele locuri și la cheltuieli mai mari în alte unități care vor fi nevoite să externalizeze servicii.

Proiectul de lege cu care coaliția va merge în Parlament (fără consultarea partenerilor sociali):

Sindicatul Național Sport și Tineret răspunde apelului Federației PUBLISIND, la care suntem afiliați, și împreună cu celelalte sindicate din instituțiile publice (finanțe, poliție, asistență socială, curți de apel, parchete, mediu, penitenciare, administrație publică, etc.) va participa la protestul care va avea loc joi, 21.09.2023, începând cu ora 11:00, în fața Ministerului Finanțelor.

*Pentru colegii din țară care vor să participe la protest, rugăm liderii grupelor SNST să ia legătura cu liderii sindicatelor locale afiliate Federației PUBLISIND pentru organizarea în comun a deplasărilor sau să ne contacteze direct: tel/WhatsApp: 0784.116.973 / e-mail: snst.contact@yahoo.com.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Descentralizare / comasare / disponibilizare / desființare prin lege (document)