„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Situatie fara precedent – angajatii DSTMB raman fara salarii!

UPDATE 2.0:

NICI ASTAZI, 21.02.2018, ANGAJATII DSTMB NU ISI VOR ÎNCASA SALARIILE !

Desi plata legala a salariilor trebuia facuta inca din data de 14 februarie, a trecut mai bine de o saptamana si colegii de la Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti nu au primit banii.

Sindicatul National Sport si Tineret a luat decizia de a sprijini membrii aflati in dificultate financiara prin acordarea unui imprumut pana la deblocarea situatiei; in baza cererilor primite, au fost facute transferurile bancare.

Comunicatul primit de la membrii de sindicat prin care acestia isi exprima punctul de vedere este redat mai jos:

Ministerul Tineretului si Sportului pune presiune pe conducerea DSTMB pentru acceptarea sumelor stabilite de ministru pentru anul 2018, sume care nu sunt de ajuns pentru plata facturilor si nu respectă legislatia in privinta titlului „Bunuri si servicii”, obligativitatea fiind plata utilitatilor inainte de toate. Sumele alocate sunt mai mici decat plata pentru o luna a serviciilor si datoriile vor curge !

MTS nu mai aminteste de e-mailul trimis in data de 18.01.2018 prin care informeaza DSTMB ca fondurile alocate la bunuri si servicii, in cuantum de 170.000 lei, sunt pentru paza Centrelor de Agrement, facandu-se ca uita de existenta bazei sportive Oltenița care în anul 2016 a fost jefuită de 5 ori în 3 zile! Dar prin bugetul trimis de MTS astazi, suma la bunuri si servicii este mai mica cu 60% decat cea acordata prin adresa lor, ceea ce inseamna ca vor curge datoriile !

Deși MTS a fost anunțat in dese randuri, in 2016 de jafurile de la baza sportiva Oltenita, acesta a ignorat pana si in 2018 ca este ordonator principal de credite si administratorul acesteia conform legii si are in raspundere ce se intampla pe o bază sportiva in plina paragina in ultimii ani de zile. Contractele de paza vor fi oprite la toate centrele si bazele sportive pe care le administreaza!

Tot în 2016 MTS a alocat fonduri în bugetul DSTMB pentru plata celor 2 amenzi primite de la Poliția sector 4 în valoare de 6000 lei, amenzi primite fiindcă nu exista pază la baza sportivă in baza legii 333/2003 !

Probleme și nemulțumiri ale instituțiilor din subordinea MTS sunt peste tot în țară, de aceea rugăm Ministerul Tineretului și Sportului să oprească acest abuz asupra DSTMB și să oprească subfinanțarea administrativă și de personal !

SNST solicita public, MTS-ului sa isi respecte obligatia de a plati salariile angajatilor la termenele stabilite si de a trata cu respect munca acestora.

……………………………………………………………………………………………………….

UPDATE:

15.02.2018

  • salariile la DSTMB rămân în continuare blocate;
  • conducerea ministerului amână audienţa solicitată pe acest subiect;
  • adresele înregistrate la MTS nu primesc răspuns,
  • continuă controlul la DSTMB.

În fața prezentei situații de criză şi a multiplelor adrese care necesitau un răspuns urgent, MTS a adoptat politica ”no comment, no response, no option”, iar victimele acestei atitudini sunt salariații, care au rămas neplătiţi. Salariile foarte mici nu ajung de la o lună la alta, iar parte din angajați sunt singurii aducători de venit pe familie și au rate bancare! Sindicatul Național Sport și Tineret solicită deblocarea de urgență a situației create la Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, prin care s-a ajuns la neplata drepturilor salariale pentru angajații acestei instituții. …………………………………………………………………..

Angajatii Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti au demisionat in masa, drept raspuns MTS-ul a trimis controlul si le-a blocat salariile.

Saptamana trecuta, SNST a primit pe adresa de e-mail o informare din partea colegilor de la DSTMB, membri de sindicat, prin care este anuntata demisia angajatilor din cadrul institutiei. Totodata, acestia au solicitat o intalnire cu presedintele sindicatului la sediul directiei.  In urma acestei intalniri a fost intocmit un proces verbal al sedintei, am primit copii ale demisiilor inregistrate la institutie, iar a doua zi am fost chemat la sedinta Comisiei de etica a directiei. Sindicatul l-a informat pe Ministrul Tineretului si Sportului despre situatia aparuta si, avand in vedere gravitatea si urgenta acestei probleme, s-a solicitat o audienta pentru a fi identificata o solutie.

Sprijinul cerut de la MTS in ultimii ani pentru medierea si rezolvarea acestor conflicte a intarziat sa apara, astfel incat situatia de la Directia pentru Sport si Tineret Bucuresti este una tensionata si dureaza de prea mult timp. Gestul demisionarilor nu este un act iresponsabil sau o actiune de imagine, ci se constituie intr-o incercare disperata de a atrage atentia MTS-ului pentru acordarea unui sprijin in rezolvarea acestor probleme. Ne dorim ca angajatii sa revina asupra demisiilor si sa isi poata relua activitatea in conditii normale de lucru, fara continuarea conflictului, fara supraincarcarea cu sarcini din lipsa de personal si din lipsa bugetarii posturilor vacante, toate acestea constituindu-se in sine intr-un stres major asupra salariatilor.

Informarea DSTMB cu privire la situatia existenta a venit imediat: DSTMB

Ministerul a trimis corpul de control si a facut anuntul: MTS

Cireasa de pe tort vine odata cu blocarea fondului de salarii, angajatii fiind in situatia de a nu fi platiti luna aceasta. Astfel, cererea de sprijin adresata MTS-ului s-a soldat cu masuri punitive, iar lipsa transparentei si inexistenta dialogului social are consecinte directe si injuste asupra angajatilor.

De fapt, colegii nostri isi dau demisia in bloc, anunta ca au probleme si ca “asa nu se mai poate”, iar ministerul gaseste solutia de a le trimite un control pe cap, apoi face public acest ordin ca si cum ar vrea sa transmita un mesaj pentru toate celelalte subordonate si angajatii lor: “aveti grija, asta veti primi daca reclamati ceva – controale si salarii blocate!”  Un lucru este cert: membrii nostri de la Directia Bucuresti (la fel ca alti colegi din tara) se confrunta cu multe probleme (atmosfera conflictuala la locul de munca, lipsa de personal, supraincarcarea cu sarcini, ore suplimentare neplatite, baza materiala precara si salariile foarte mici), iar acum, cand acestia trag un semnal de alarma, care este ajutorul oferit de conducerea de la centru?

Problemele sunt diverse si treneaza de multi ani in Sport si Tineret, iar asteptarile din partea celor care muncesc in domeniu sunt mari si se indreapta cu incredere catre actuala conducere a MTS-ului. Nu va lasati sfatuita, Doamna Ministru, de consilierii care va propun masuri staliniste, invechite si indreptate impotriva angajatilor. Nu va ajuta, ci va face rau cel care a spus ca e bine ca primul dumneavoastra ordin de ministru, este sa dispuneti efectuarea unui control si blocarea fondului de salarii, ca raspuns la strigatul de ajutor al unor angajati.

Sindicatul National Sport si Tineret solicita Ministerului Tineretului si Sportului sa retraga imediat controlul abuziv de la DSTMB si sa deblocheze imediat fondurile necesare salarizarii angajatilor.

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Situatie fara precedent – angajatii DSTMB raman fara salarii!