„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Sindicatul National Sport si Tineret sustine dreptul la replica al DJST Brasov

Vesnic atenta sa surprinda un fapt nou, presa a relatat ca la DJST BRASOV era un singur angajat in incinta institutiei, in jurul orei 15. De altfel, am observat prezenta echipelor de filmare la sediile mai multor institutii ale diferitelor ministere, preocupate sa demonstreze cum “muncesc” pe salarii marite mii de functionari ai ministerelor. Se pregateste terenul pentru restructurare?

Referindu-ne strict la angajatii din subordinea MTS-ului, ghilimelele in care se incadreaza cuvantul muncesc trebuie transferate expresiei salarii marite (pentru sublinierea sensului figurativ), iar pentru o acuratete sporita a informatiilor vehiculate, va facem cunoscut ca salariile nete ale angajatilor din aceste institutii variaza intre 1300 (pentru 70%din personal) si 2.300lei, ele nereusind sa starneasca invidia nimanui, cu atat mai putin sa atraga forta de munca pentru acoperirea deficitului de personal. Ca regula, nu ca exceptie, se lucreaza in aproape toate weekend-urile, fara plata vreunui spor salarial, fara plata orelor suplimentare si fara acordare de libere. Activitatile de sport si tineret nu pot fi indeplinite din fotoliul comod al biroului, ci necesita deplasari si contact nemijlocit cu oamenii implicati. Nimeni nu-si pune problema de ce un consilier superior este nevoit sa se ocupe si de problemele administrative intervenite la una din baze – e simplu, lipsa resursei umane!

Redam mai jos, punctul de vedere al Directiei pentru Sport si Tineret Brasov:

„Deși nu aveți atribuții de control asupra instituției noastre, pentru informarea dumneavoastră și a publicului interesat vă oferim detalii asupra programului de ieri al angajaților noștri. Consilierul superior (director executiv coordonator) și inspectorul asistent din compartimentul Tineret responsabil cu activitatea de tabere – se aflau la Centrul de Agrement Predeal unde înainte de prânz a avut loc o avarie la o conductă principală de apă. Consilierul superior responsabil cu activitatea de tineret a participat, dupa orele 12.30 la întâlniri de lucru în afara instituției, cu reprezentanți de companii IT din Brașov, pentru un proiect al instituției (Proiectul ”Innovation for Youth Employability & Self-employment”). Un consilier superior din compartimentul Sport s-a aflat la Râșnov unde se va desfășura sâmbătă, 17.02, competiția Maratonul Zăpezii pentru ultimele detalii legate de organizare, iar celălat consilier superior din cadrul aceluiași compartiment are în zilele de luni program de birou între orele 08-13, iar între orele 16.30-20 ședințe cu comisiile de sport, la Centrul de Tineret. Inspectorul superior din cadrul compartimentului Contabilitate Salarii Resurse Umane, s-a deplasat la SRI pentru preluarea corespondenței primite prin poșta militară și apoi la Trezoreria Municipiului Brașov pentru predarea deschiderii bugetare pentru luna februarie. Referentul de la compartimentul Administrativ se află în concediu de odihnă în perioada 09-13.02.2018. Vă informăm că specificul activității noastre – sport și tineret – impune participarea, organizarea, desfășurarea de întâlniri, competiții, acțiuni, în afara sediului instituției, dar și în afara orelor și zilelor de program de lucru (pentru care nu se plătesc ore suplimentare).”

SNST adreseaza presei invitatia de a realiza pe teren interviuri cu angajatii din subordonatele MTS, precum si rugamintea de a  populariza calendarul actiunilor de sport, tineret si cultura. Pe colegii nostri ii gasiti sambata si duminica in salile de sport, stadioane, bazine, centre de tineret, tabere, cantonamente, complexuri sportive nationale, scene si ateliere ale caselor de cultura ale studentilor.

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Sindicatul National Sport si Tineret sustine dreptul la replica al DJST Brasov