„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Sechestru pe toate mașinile Ministerului Sportului!

Situația din Vasile Conta se agravează, în fiecare zi apar alte probleme cu banii.

Conform surselor SNST, din cauza datoriilor și a restanțelor acumulate, pe adresa Ministerului Sportului a fost primit de la executorul judecătoresc un proces-verbal de sechestru pentru toate autoturismele din parcul auto. Procedura de urmărire a acestor autovehicule a fost comunicată atât organelor de poliţie rutieră, cât şi organelor fiscale în raza cărora au fost înmatriculate mașinile, pentru a nota această măsură în evidenţele proprii.

Așadar, oricare dintre mașinile ministerului poate fi oprită în orice moment în trafic de poliție. Demnitarii și restul persoanelor din conducere care folosesc autoturisme de serviciu, pot fi dați jos de la volan și făcuți pietoni în orice moment.

“Organul de poliţie rutieră va putea opri în trafic autovehiculul sechestrat şi va proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare, a cărţii de identitate, punând în vedere conducătorului autovehiculului că bunul este sechestrat şi să se prezinte într-un termen rezonabil la executorul judecătoresc. Totodată va anunţa, de îndată, executorul judecătoresc care a aplicat măsura prevăzută la alin. (1). Această operaţiune va fi consemnată de către organul de poliţie într-un proces-verbal, în care se va face şi o descriere sumară a autovehiculului sechestrat, o copie a acestuia fiind remisă conducătorului autovehiculului. Atât documentele, cât şi o copie a procesului-verbal vor fi trimise executorului judecătoresc care a aplicat măsura sechestrului asupra acelui autovehicul.” (Sechestrarea autovehiculelor | Codul de Procedură Civilă)

Având în vedere situația creată, ne-am întrebat imediat dacă restul bugetelor sunt în pericol. Nu avem o problemă cu faptul că demnitarii ar putea fi nevoiți să meargă pe jos sau cu mașinile personale, dar trebuie să știm ce ne așteaptă în ziua de leafă și dacă programele și activitățile de pregătire a sportivilor vor fi afectate.

SNST a solicitat conducerii ministerului precizări cu privire la situația executărilor silite / sechestru dispus pentru toate autoturismele din parcul auto, arătând că s-a creat o neliniște în rândul salariaților. MS încă nu a transmis un răspuns oficial.

Acesta este managementul Sportului din ultimii doi ani. În timp ce ministrul anunță că obține bugete record de la guvern, banii dispar sistematic și sunt tot mai mulți cei care reclamă situațiile existente: sportivii înregistrează restanțe la premieri, unitățile subordonate primesc bugete mizerabile, iar federațiile sportive naționale sunt la limita subzistenței.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

  ? Adeziune online sau descarcă de aici

  SNST: Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică

Sindicatul Național Sport și Tineret: Sechestru pe toate mașinile Ministerului Sportului!