„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Schimbări în ministerele Sportului, Familiei și Tineretului

Unii au plecat, alții au fost dați afară

Sportul, Familia și Tineretul se confruntă cu o criză la nivelul conducerii, în ultimele săptămâni au fost multe destituiri, numiri, schimbări și înlocuiri de secretari, subsecretari de stat și directori. Dar pare că totul se face forțat, numai cu scopul de a fi înlocuite unele persoane incomode; noile echipe se repoziționează în timp ce unii trec în barca adversă! Problema este că nu au timp să își predea ștafeta, de fapt nimeni nu se mai gândește la misiunea pe care o are de îndeplinit, fiecare negociază și se luptă pentru scaun, iar rezultatul acestui dezinters pentru problemele din activitate este blocarea activității în Sport și Tineret.

Așa s-a ajuns în situația în care MFTS încă nu are angajați, iar MS nu mai are director economic și nici nu găsește înlocuitor pentru acest post. Ministerul Sportului nu mai are nici șef la Audit, după ce Mircea Ciocotișan a fost dat afară!

De fapt, Ioan Mircea Ciocotișan a fost declarat colaborator al Securității în urmă cu zece ani de către Curtea de Apel București, iar în urma acestui verdict, Ciocotișan nu mai putea ocupa o funcție publică. Cu toate acestea, a rămas în funcția de șef al Auditului intern la Ministerul Sporturilor și a fost destituit abia după dezvăluirile defapt.ro. Poate că în urma acestei schimbări să va da curs și sesizărilor care stau de mult timp în sertarele de la Biroul Audit Public lntern – Ministerul Sportului.

Au mai fost schimbați și cei care ocupau funcțiile de subsecretar de stat la Ministerul Sportului:

Secretarul de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, Kacso-Doboly Izabella-Maria a fost eliberată din funcție și numită în aceeași zi în funcția de secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. 

De la una dintre unitățile subordonate Ministerului Sportului a plecat Directorul General. Ștefan Rohnean, de la Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu”,  a fost numit în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale Anti-Doping.

În contextul acestui val de schimbări, poate cei mai interesant este OMS prin care Secretarului de stat, Thomas-Răzvan Moldovan i-au fost delegate atribuții în “două ministere”:

OMS 36 atributii Ministru THOMAS RAZVAN MOLDOVAN (2) (1)(1)

 

La Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a fost numit secretar general adjunct Ion-Tudor Coman și Domnica-Doina Pârcălabu în funcția de secretar de stat.

Întrebarea este cine și începând de când va conduce aceste domenii, cine alocă bugetele, ce se întâmplă cu activitățile de sport și tineret, cine preia personalul și pe ce criterii?

Sindicatul Național Sport și Tineret: Schimbări în ministerele Sportului, Familiei și Tineretului