„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Protestul BNS 12.12.2017

Informare cu privire la concluziile discutiilor purtate cu Dnul Gabriel Petrea, Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social
Bucureşti, 12-12-2017

Ca urmare a protestului organizat de BNS astazi, 12 decembrie 2017 în Piata Victoriei, Ministrul Dialogului Social, dl Gabriel Petrea a transmis o invitatie la dialog pe lista de revendicari depusa oficial la Guvern si transmisa in copie catre MCPDS. Delegatia BNS a fost compusa din: Dumitru Costin Presedinte, Horatiu Raicu Secretar General si Cristian Mihai Coordonator Departamentul Juridic BNS.

Întâlnirea de astăzi a avut ca obiectiv explicarea revendicărilor BNS depuse la sediul Guvernului.

În ordine, concluziile întalnirii de astăzi sunt următoarele:

1.    Renuntarea la transferul contributiilor de la angajator la angajat. La acest subiect, ministrul ne a comunicat ca in cursul saptamanii viitoare Parlamentul va adopta legea de aprobare a Ordonantei 79. Ținând cont de acest lucru, ni se crează posibilitatea atacării la Curtea Constituționala a legii de aprobare.

2.    Modificarea Legii Dialogului Social. În cursul zilei de mâine 13 decembrie ni se va pune la dispozitie o ultimă formă de proiect de lege de modificare a Legii 62 pe care o vom lua în dezbatere marti si miercuri saptamana viitoare.

3.    Modificarea Legii 153/2017. Solicitările BNS au fost transmise ministerelor de linie urmând ca in cursul saptamânii viitoare ministerul dialogului social sa organizeze o intalnire de lucru cu reprezentantii ministerelor aferente si cu reprezentantii sindicali BNS din domeniile vizate si posibile amandamente la 153/2017 ce vor reiesi din Grupul de lucru comun sa fie transmise in regim de urgenta la Parlament sub forma de amendamente la ordonanta de modificare a legii 153/2017 aprobata saptamana trecuta de Guvern.

4.    Modificarea proiectului legii bugetului de stat. Propunerile transmise de organizatiile membre BNS au fost înaintate astăzi ministerelor de linie pentru a putea fi eventual asimilate si sustinute in dezbaterile pe proiectul legii bugetului de stat care au debutat astazi în parlament.

Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze. Principiul solidaritatii va deveni o responsabilitate exclusivă a salariaților cu restul categoriilor sociale.

Cu salariații din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!  

Sursa: Blocul National Sindical

Sindicatul Național Sport și Tineret: Protestul BNS 12.12.2017

Share on facebook
Distribuie