„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Prima federatie care negociaza Contractul colectiv de munca

Astazi 29 ianuarie 2020 a avut loc prima sedinta de negociere a Contractului colectiv de munca pentru salariatii din cadrul Federatiei Romane de Canotaj.

Sindicatul National Sport si Tineret, organizatie sindicala reprezentativa la nivelul Federatiei Romane de Canotaj, conform sentintei civile nr.10238/2019, in conformitate cu dispozițiile art. 129 alin. (4) din Legea nr. 62/2011 privind dialogul social, a solicitat initierea negocierii contractului colectiv de munca la nivel de unitate, FR Canotaj, iar conducerea federatiei a programat pentru astazi negocierea.

Din partea angajatorului au participat: Elisabeta Lipa – presedinte FRC, Sandu Pop – secretar general FRC; salariatii au fost reprezentati de: Cosmin Andreica – secretar general Federatia Publisind si Andy Nagy – presedinte SNST.

Dintre prevederile ce pot face obiectul negocierilor Contractului Colectiv de Munca amintim:

  • oficializarea orelor suplimentare efectuate de catre angajati prin pontarea si compensarea lor;
  • plata sporurilor ce pot fi acordate in conditiile legii,
  • zile libere platite pentru diferite evenimente personale si familiale ale angajatilor;
  • concediu suplimentar de odihna, in cuantum de 3-10 zile platite;
  • consultarea obligatorie a organizatiei sindicale in situatii ce privesc profesia;
  • participarea reprezentantilor organizatiei sindicale in Colegiul de conducere atunci cand se dezbat aspecte ce se răsfrang asupra salariatilor;
  • conducatorii unitatilor au obligatia sa depuna diligente pentru imbunatatirea conditiilor de munca;
  • constituirea unei comisii mixte de dialog, unde reprezentantii organizatiei sindicale vor analiza semestrial problemele de la nivelul unitatii;
  • conducatorul unitatii are obligatia sa realizeze evaluarea riscurilor privind sanatatea ai securitatea in munca.

Suntem abia la inceput cu acest nou obiectiv, negocierea si semnarea Contractului colectiv cu toate unitatile din Sport si Tineret, insa vrem sa imparatasim cu voi, salariatii cu cele mai mari inechitati salariale, acest eveniment: prima  negociere colectiva cu o federatie sportiva nationala. Desi reprezinta un act de normalitate negocierea colectiva, pentru angajati din federatii si unitatile subordonate este un eveniment, un lucru iesit din comun pentru faptul ca am fost privati atatia ani de acest drept. In acest sens, suntem obligati sa fim fair play si sa recunoastem buna credinta si solicitudinea conducerii institutiei fata de problemele propriilor angajați, de imbunatatirea conditiilor de munca si a drepturilor acestora.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Prima federatie care negociaza Contractul colectiv de munca