„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Pregătiți-vă pentru impact!

Faceți sport, mâncați sănătos și mențineti-vă echilibrul mental

Cum îți pregătești organismul pentru confruntarea cu Covid-19: "Faceți sport, mâncați sănătos și mențineti-vă echilibrul mental...." prof.dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog și managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Dr.Victor Babeș din Timișoara.
Paralela45 a actualizat oferta pentru membrii SNST

Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, prof.dr. Cristian Oancea ne împărtășește din experiența și cunoștințele dobândite în ultimele 7 luni de luptă împotriva Covid-19, și răspunde la câteva dintre întrebările care apar frecvent în dezbatere pe rețelele de socializare, cum ar fi: ”Care e diferența între Covid-19 și gripă?”, ”De ce unii infectați cu SARS-Cov-2 sunt asimptomatici?” sau ”Cât durează anticorpii pe care îi dobândim după infectare?”.

Viziteaza pagina oferte pentru membrii SNST

Covid-19 este o boală gravă, care afectează în special plămânii, dar în unele cazuri nu iartă nici alte organe, de exemplu inima. Putem să facem ceva ca să ne dezvoltăm capacitatea respiratorie, să ne întărim organismul înainte de o eventuală infectare?

Da, putem să facem. De exemplu, vă pot spune ce fac eu, practic.

În primul rând, eu fac sport. Nu am renunțat la sport decât în timpul stării de urgență. Fac jogging sau alerg pe bandă cât de mult pot. Asta ajută foarte bine și cordul, și plămânii ca să se mențină la capacități optime.

Pagina de Facebook a SNST o puteti gasi aici: Sindicatul National Sport si Tineret

Sportul înseamnă sănătate întotdeauna – că alergi, că faci exerciții în aer liber (cum am observat acum că se întâmplă la multe săli de fitness).

Sportul înseamnă sănătate, alături de o alimentație corectă și echilibrată. Multe salate, multe fructe. Și eu sunt carnivor (râde – n.red.), dar în perioada asta e bine să mâncăm o carne de calitate mai bună, cu aport mai redus de nutrienți.

Pagina avantaje pentru membrii SNST/PUBLISIND

***
Eu cred în echilibru, cred că trebuie să ne menținem sănătoși, atât la nivelul aparatului cardio-respirator, dar și la nivel mental, pentru că dacă te prăbușești mental, prăbușești efectiv și toate celelalte relee imune.
***
Citeste si acest articol SNST

Nu scăpăm. Și trebuie să învățăm să trăim cu el, așa cum am început să învățăm să trăim și cu gripa.

Și să înțelegem că mai ales pentru persoanele din categoriile de risc (persoanele cu malformații congenitale, persoanele cu comorbidități, cele cu neoplazii) trebuie protecție maximă.

***

Aici – interviul integral acordat SpotMedia.ro de către prof.dr. Cristian Oancea

Sindicatul Național Sport și Tineret: Pregătiți-vă pentru impact!