„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Plafonați prețurile la energie electrică și gaze naturale!

Apel către Guvern și Parlament

Creșterile mari de prețuri reflectă un comportament incorect al distribuitorilor manifestat în lipsa reglementărilor guvernamentale care ar fi trebuit să pondereze prețurile și să asigure pe termen mediu și lung un cost rezonabil pe care consumatorul să-l poată plăti. Prețurile pe piața energiei nu mai au legătură cu mecanismul cerere-ofertă, ceea ce arată că ele sunt speculative. Fără reglementare guvernamentală, prețurile mari vor duce la destabilizarea bugetului de stat, sărăcirea populației și la închiderea a mii de societăți, piața de desfacere a tuturor fiind afectată. (un proiect inițiat de Asociația POT)

Apel lansat către Guvern și Parlament – CEREM:
➡️Tarife reglementate la nivelul lui decembrie 2020!
➡️Extinderea producției de energie în România!
➡️Reglementarea pieței intermediarilor!
➡️Renegocierea termenelor de tranziție la energia verde cu UE!

?Semnează petiția „Plafonarea prețurilor la energie electrică şi gaze naturale la nivelul lunii decembrie 2020”

Uniunea Europeană nu are o politică energetică comună, așa cum s-a indus de multe ori ideea în discursurile politice din spațiul public. Drept dovadă stau țări mai dezvoltate decât România care au luat măsurile necesare pentru a ține situația scumpirilor sub control. Unele țări au plafonat prețurile pentru gaze și energie la nivelul anului 2019, pentru a-și proteja populația și economia împotriva valului de scumpiri. În România, în schimb, situația este haotică. Cetățeni, firme și instituții publice deopotrivă sunt deja copleșiți de valoarea facturilor la gaz și energie.

?Semnează petiția „Plafonarea prețurilor la energie electrică şi gaze naturale la nivelul lunii decembrie 2020”

Doar plafonarea la nivelul lunii decembrie 2020 poate salva cetățenii, firmele și instituțiile din România de la sărăcie și faliment. Nu trebuie să uităm că în România peste 30% dintre salariați, respectiv 1,600,000 de cetățeni, câștigă salariul minim pe economie. Cu acești bani nu pot să achite facturile incredibil de mari.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Plafonați prețurile la energie electrică și gaze naturale!

2 răspunsuri