„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Parlamentul a votat: unda verde zilierilor in unitatile MTS!

In timp ce Ministerul Tineretului si Sportului s-a trezit in ultimul ceas si inca umbla buimac sa obtina avizele interministeriale pentru mult asteptatul proiect de modificare al Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, iata ca Legea cu pricina a fost modificata de Parlamentul Romaniei astazi, joi, 13. iunie a.c, la propunerea deputatului social democrat Dănuț Păle, vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura, silvicultura industrie alimentara si servicii specifice. descarca: PLX 243

Deputatul buzoian Dănuț Păle a propus in timpul dezbaterii la Comisie ca si cei care isi desfasoara activitatea conform codului 5520 din Clasificarea activitatilor din economia nationala, tabere de copii organizate de Ministerul Tineretului si Sportului, direct sau prin unitatile din subordinea sa, sa poata angaja prestatori de munca necalificata cu caracter ocazional. Camera Deputatilor a considerat ca adoptarea proiectului legislativ este binevenita pentru agricultura, dar si pentru economia romaneasca.

Desi e trist faptul ca niciun parlamentar cu atributii in domeniul Tineretului si Sportului nu a inteles iminenta inchiderii taberelor in urma sistarii muncii zilierilor, iata ca apelurile sindicatului si mediatizarea situatiei reale din teritoriu, nu de la nivelul fotoliilor din MTS, au avut ecou in randul celorlalti deputati si amendamentele au fost admise.

„Participarea copiilor la tabere este un element care contribuie foarte mult la dezvoltarea de comportamente sociale, la acumularea de cunostinte practice, chiar si la crearea unor amintiri frumoase. Dar, pentru ca aceste tabere, care au caracter sezonier, sa functioneze in parametri optimi este nevoie de personal. De aceea am dorit ca unitatile care organizeaza tabere sa poata angaja zilieri cu ajutorul carora sa isi completeze nevoile de forta de munca”, a aratat deputatul social-democrat Dănuț Păle.
Proiectul de Lege a avut o sustinere aproape unanima in Camera Deputatilor. A primit 251 de voturi „pentru” si o singura abtinere.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Parlamentul a votat: unda verde zilierilor in unitatile MTS!