„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

MTS nu deschide taberele în 2020

Sistarea utilităților / executare silită

În contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, a stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor, Ministerul Tineretului și Sportului a trimis o adresă către Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, prin care anunță că în anul 2020, până la emiterea de noi dispoziții legale, nu va organiza / finanța tabere.

DJST-urile sunt lăsate astfel fără venituri proprii și unele riscă să ajungă în situația de executare silită din cauza datoriilor la utilități.  Este nevoie ca ministerul să găsească urgent soluții. Taberele au solicitări pentru cazări și cantonamente, iar aceste venituri sunt vitale, în condițiile în care ministerul, deși le-a aprobat buget, nu le virează banii. Subordonatele spun că este iminentă sistarea serviciilor de electricitate, apă, căldură, ș.a, din cauza faptului că deconturile sunt trimise de două luni la minister, dar banii nu le sunt virați.

Este înțeleasă și poziția MTS, care nu poate să treacă peste recomandările Institutului Național de Sănătate Publică, dar atunci ar trebui elaborat un plan de măsuri de susținere a acestor locații. În unitățile din teritoriu se respectă toate procedurile de verificare la intrarea în perimetrul centrelor de agrement și sunt asigurate produsele de igienă / dezinfecție / protecție.

fgnfngf-converted(1)

Sindicatul Național Sport și Tineret: MTS nu deschide taberele în 2020