„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Prizonierul castei din MTS

Directorii sunt la butoane

În urma sesizărilor primite de la unele direcții județene pentru sport și tineret privind blocajul în care se află din punct de vedere al datoriilor către furnizori, în data de 12 iunie SNST a solicitat sprijinul conducerii MTS. Am arătat că DJST-urile sunt amenințate cu sistarea serviciilor de electricitate, apă, căldură și riscă să ajungă în situația de executare silită.

MTS a promis ca în termen de o săptămână se va rezolva, direcțiile vor primi banii. Au trecut de atunci trei săptămâni dar situația a rămas aceeași, deși ministerul le-a aprobat buget, nu le virează banii necesari pentru plata facturilor și desfășurarea activităților.  Motivul invocat: “unele greșeli în completarea solicitărilor”. Adică au găsit în cerere o greșeală, au aruncat documentul într-un sertar și s-au întors la candy crush cu gândul la ora de plecare acasă.

În astfel de situații în care lucrurile nu merg, toate privirile se întorc către ministru, toți cred că este vina lui, dar de fapt, în toată această poveste ministrul este vinovat  numai de neputință. El a dispus încă de acum trei săptămâni soluționarea situației numai că directorii care trebuiau să semneze nu vor să o facă. Ministrul nu poate trece mai sus de etajul I, rămâne prozonierul castei din minister așa cum au pățit și predecesorii săi, deși a promis încă de la audierea sa din Parlament că nu va așa.

Comisia i-a atras atenția că în MTS va fi greu să se impună, să schimbe ceva fără acordul directorilor:

  • deputat: „Domnule ministru, colegii / viitorii dvs. subalterni au lucrat impotriva fiecarui ministru care a stat pe acel scaun. Ceea ce solicitam de la dvs. este angajamentul dvs. ca nu veti mai fi prizonierul acestui … ca sa nu definesc intr-un mod plastic, ma abtin.”
  • Ionut Stroe: „Aveti acest angajament din partea mea!”

Sindicatul Național Sport și Tineret: Prizonierul castei din MTS