„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

MTS își distruge una dintre subordonate

Lupta din minister afectează grav activitatea din teritoriu

Ministerul Tineretului și Sportului i-a declarat război total uneia dintre subordonatele sale, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți, pe care este hotărât să o ruineze. Asediul asupra acesteia a început în urmă cu trei luni atunci când au fost blocate complet deconturile la utilități și servicii. Apoi, după o perioadă în care îi trimiteau de la unii la alții, au sistat comunicarea și nu le mai răspunde nimeni celor de la DJST Mh. Oricum, în scurt timp, subordonații din această unitate vor putea transmite mesaje către minister doar prin porumbei voiajori pentru că au fost anunțați de compania de telefonie și internet că vor fi deconectați pe motiv de neplată.

Direcţiile judeţene pentru sport şi tineret asigură implementarea la nivel judeţean a strategiei şi politicilor Guvernului în domeniile sportului şi tineretului – HG nr.776 / 2010

Inițial, din cauza lipsei de personal, DJST Mehedinți a fost nevoită să apeleze la diferite firme pentru a asigura serviciile necesare, costurile fiind astfel mult mai mari decât dacă ar fi făcut aceleași lucruri cu proprii angajați. Acum, din cauza datoriilor acumulate, furnizorii de energie electrică, gaze, apă, telefonie, servicii, etc., au trecut de la somații la amenințări și au demarat procedurile de debranșare și executare silită a plăților restante, ceea ce va duce la alte costuri suplimentare.

Cele mai multe datorii au fost acumulate în perioda în care direcția a asigurat cazarea pentru personalul care lucra în linia întâi, cu persoane suspecte sau infectate cu COVID-19. Timp de 90 de zile personalul DJST Mh a fost izolat în bază, la locul de muncă.

….bunurile aflate în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin direcțiile județene pentru sport și tineret pot fi utilizate pentru carantinarea persoanelor în condițiile prevăzute de prezenta lege. Cheltuielile efectuate pentru carantinare se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Tineretului și Sportului. Ministerul Finanțelor Publice va suplimenta în mod corespunzător bugetul Ministerului Tineretului și Sportului cu sumele aferente cheltuielilor efectuate cu carantinarea persoanelor – Art. 5 (6) Legea nr.136/2020

Personajele principale ale acestei bătălii sunt șefii din minister care, în această perioadă, își dispută supremația. Având în vedere reorganizarea eșuată a ministerului la nivelul aparatului central, faptul că mulți își pierd atribuțiile și se redefinesc subordonările, toată lumea își plătește polițe mai vechi, fiecare încearcă să îi submineze autoritatea și credibilitatea celuilalt. Așa au ajuns deconturile de la Mehedinți monedă de schimb între două dintre direcțiile importante ale MTS, Sport și Economic.

Reorganizarea MTS: HOTĂRÂRE pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Tineretului şi Sportului

În toată această luptă de gherilă, a cărei victimă este DJST Mehedinți, mulți se întreabă ce rol joacă ministrul tineretului și sportului, de ce nu intervine pentru a soluționa problema. Adevărul este că lupta se dă deasupra ministrului, la propriu și la figurat, cei care fac jocurile sunt la etajele 2, 3 și 4, nu la etajul 1, acolo unde își face poze ministrul. El știe că totul este în regulă în teritoriu, crede că a semnat toate deconturile pentru subordonate, chiar dacă a fost informat de organizația noastră că sunt restanțe care crează probleme.

DJST Mehedinți are aprobat bugetul pentru bunuri și servicii pentru lunile aprilie, mai și iunie, dar directorii din MTS nu aprobă transferul banilor deși ministrul a dispus să fie virate sumele.

SNST solicită încă o dată ministrului TS să ceară directorilor responsabili situația de la DJST Mh și să deblocheze deconturile “uitate” prin sertarele de la etajul 2 pentru ca unitatea din subordine să achite datoriile și penalitățile acumulate și să își poată continua activitatea.

Strategia pe linie de tineret pe care ministrul Stroe a prezentat-o în Parlament la audierea sa din Comisia de validare a miniștrilor a fost scrisă de directorul DJST Mehedinți!

.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: MTS își distruge una dintre subordonate

4 răspunsuri

  1. Sefii se lupta intre ei pentru functii si cei care pierd sunt subordonatii.

  2. vai de noi! asa lupta pentru putere nu a fost de pe vremea taticului basescu. in afara de setea de bani si putere nu ii recomanda nimic!