„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Miting cu steaguri, vuvuzele și fumigene, apoi întrevedere cu Ministrul Finanțelor

Membrii SNST au susținut protestul în fața unităților

SNST a participat la mitingul organizat de Federația PUBLISIND joi 21 septembrie 2023 în fața Ministerului Finanțelor, iar colegii din țară au protestat în fața unităților. Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a fost ca de obicei alături de noi în stradă și a mediat întâlnirea care a avut loc cu ministrul finanțelor.

Comunicatul Federației PUBLISIND:

“Este pentru prima dată după mulți ani, când numărul de protestatari din teren îl depășește cu mult pe cel al centralizărilor făcute de sindicate în pregătirea acțiunii, iar asta oferă câteva indicii. Cea mai importantă concluzie este că oamenii se tem pentru locurile de muncă și pentru salarii și că au decis să-și ia cu adevărat soarta în mâini și să iasă în număr mare în stradă. Nu știm să se fii organizat vreodată un miting atât de mare pe trotuarul din fața unui minister.

Sindicaliștii din educație au demonstrat recent că se poate reaprinde flacăra luptei sindicale, mai ales atunci când oamenii realizează că nu mai au ce aștepta din partea guvernanților în afară de minciuni și tăieri, iar noi am decis să nu ne lăsăm mai prejos. Cele mai importante arme sindicale rămân încetarea activității și mitingurile masive! Doar cu aceste arme pot fi contracarate abuzurile puterii! 3000 de sindicaliști în stradă, dintr-o singură federație sindicală, înseamnă setarea unui nou standard cel puțin pentru noi.

Am protestat la Ministerul Finantelor pentru că este minister initiator al masurilor fiscale pentru sustenabilitate financiara pe termen lung. Un nume pompos pentru o lege care arunca in aer toata Romania. Mai corect este sa-i spunem legea taierilor, legea lui Ciolacu. O reforma gaunoasa ambalata in poleiala. Un premier social democrat care ii da clasa lui Florin Citu pe care l-am huiduit pentru netransparenta si ura declarata fata de bugetari. Dar Ciolacu se dovedeste mult peste Citu la acest capitol. Am scandat, am huiduit, am dat cu fumigene, in fata ministerului care instrumenteaza aceasta mascarada de reforma, 3000 de salariati din sectorul bugetar, membrii PUBLISIND și BNS, pentru a ne opune reformelor ambalate frumos dar facute cu lopata.

Am protestat umar la umar politisti de penitenciare, politisti, grefieri, salariati din sport și tineret, asistenta sociala, mediu, registrul comertului, finante si alte institutii publice din administratia publica centrala si locala. Alaturi de noi au fost colegi de miscare sindicala din BNS si nu numai. A fost prima reactie sindicala relevanta impotriva taierilor fara discernamant si este doar prima actiune declansata de PUBLISIND contra incompetentei guvernului actual. Am promis minim 1500 de oameni in fata MF si ne-am tinut de cuvant dubland chiar promisiunea facuta.

Respect! pentru toti cei care au lasat la o parte confortul sau teama si au venit sa le arate acestor guvernanti de carton cum vor arata voturile lor in 2024! Indiferent de rezultatul actiunilor sindicale de acest tip, un lucru este sigur – nu si le doresc! Iar noi ca sindicate suntem datori sa avem aceste reactii! Suntem obligati! Daca nu le vom avea inseamna ca ne resemnam ca victime sociale. Adresam un indemn tuturor colegilor de miscare sindicala sa faca eforturi si sa cheme oamenii pe strazi si in piete. Sindicatele din educatie au resetat recent standardele ultimilor ani. NU ne vom lasa mai prejos! Nu vom incata sa strigam: UNITATE!Comunicatul Federației PUBLISIND

Sindicatul Național Sport și Tineret: Miting cu steaguri, vuvuzele și fumigene, apoi întrevedere cu Ministrul Finanțelor