„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministrul Sportului și-a premiat consiliera (prea)personală pentru Jocurile Olimpice

Declarațiile de avere ale artistei / consilier-ministru au fost șterse de pe site-ul ministerului

Salariu MTS + salariu BTT + premiere COSR = serviciile consilierei valoroase

Conducerea Ministerului Sportului comite ilegalități pe bandă! După ce mai multe voci au cerut demiterea ministrului Novak, în sediul din strada Vasile Conta se lucrează la ștergerea urmelor compromițătoare și se încearcă mușamalizarea ilegalităților făcute în ultimii doi ani. Dar, pentru a ascunde lucrurile făcute nelegal, acum se comit alte ilegalități!

Astfel, au început să dispară unele documente, printre acestea aflându-se și declarațiile de avere și interese ale consilierei Roșca Ionela, pentru care s-a dat dispoziția de a fi șterse de pe site-ul instituției. Ministrul Novak nu a răspuns nimic până la această dată referitor la sesizarea dispariției acestor documente de pe pagina de internet a ministerului. Agenția Națională de Integritate: „declarațiile de avere și de interese se păstrează pe pagina web a instituției pe toată durata exercitării funcției sau a mandatului de către persoana în cauză, precum și 3 ani după încetarea acestora.”

Salariații din Federațiile, Cluburile și Complexurile Sportive Naționale, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret și restul unităților subordonate sunt mințiți că bugetul nu permite acordarea unor drepturi, în timp ce la minister sunt înființate posturi fictive pentru apropiații conducerii, care primesc salarii și premieri foarte mari.

Salariul consilierei încasat de la Ministerul Sportului = 55.200 RON.

Roșca Ionela Lucreția (fostă Nedelea) – consiliera (prea)personală a ministrului Novak, nu mai apare pe lista declarațiilor de avere, nu mai este menționată pe pagina de internet a instituției, ca și cum nu ar fi fost angajată niciodată (toate documentele care au fost șterse de pe pagina de internet a Ministerului Sportului pot fi găsite la sfârșitul articolului).

Unitățile din subordinea ministerului sunt lăsate fără bugete, iar șefii din aparatul central primesc funcții în consilii de administrație și salarii din trei locuri simultan.

Salariul consilierei încasat de la Biroul de Turism pentru Tineret = 13.718 RON

Este de menționat și faptul că, pentru o perioadă, consiliera ministrului Novak, a fost numită în funcția de administrator în cadrul Consiliului de Administrație al Biroului de Turism pentru Tineret. Nici cu privire la activitatea desfășurată de aceasta în cadrul B.T.T. nu există informații referitoare la veniturile obținute în această funcție. Raport BTT – numire în Consiliul de administrare:

În timp ce pentru sportivi și antrenori nu s-au plătit premieri de doi ani, consiliera personală a ministrului este premiată la nivel maxim pentru contribuția la obținerea unor rezultate deosebite

Premiul consilierei încasat de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru rezultatele sportive de excepție = 14.700 RON

Salariu MTS 55.200 RON + salariu BTT 13.718 RON + premiere COSR 14.700 RON

Având în vedere faptul că ministerul nu a răspuns, iar printre colegii din aparatul central consiliera ministrului nu este cunoscută și nici nu a fost văzută la serviciu, nu știe nimeni ce pregătire are la bază, care sunt atribuțiile sau ce activități desfășoară pentru instituție, am căutat pe internet mai multe date și am găsit următoarele lucruri despre consiliera (foarte) personală a ministrului:

cancan.ro: “Gurile rele din Minister susțin că Ionela ar fi mai mult decât o simplă consilieră. Ar avea chiar veleități de amantă. O fi așa sau e rea gura lumii? Puteți analiza singuri situația privind imaginile exclusive de mai jos care arată programul pe două zile a celor doi”: vezi articol complet aici – Ministrul Novak si amanta.

gsp.ro: “Trainer în public speaking și debate, Roșca e absolventă a Universității de Artă Teatrală din Tg. Mureș, oraș în care a și activat ca actriță în perioada 2006-2012, conform datelor de pe pagina sa de LinkedIn.

În anii precedenți, a colaborat cu Eduard Novak pe diverse proiecte de comunicare și limbaj, ocupându-se de aparițiile publice ale fostului șef de la FRC. A fost persoana care l-a sfătuit pe Novak în triunghiul cum-cât-ce să vorbească (sau nu) în diferite ocazii și conjuncturi, misiune pentru care a fost cooptată și acum la MTS. ”: vezi articol complet aici – Roșca Ionela Lucreția (fostă Nedelea) – consilier personal ministrul Sportului – “”Sunt actriță și am o experiență de scenă de peste 20 de ani.”

Pe artista-consilier ministru o puteți găsi pe internet, în filmele în care a jucat (sursa: Cinemagia.ro):

  • în “The Dot Man (2017)” – rolul avut: prostituata,
  • în “Europolis” (2010) – rolul avut: Liana – vezi video aici (+16 ani).

Așteptăm în continuare răspunsul Ministerului Sportului la cu privire la ștergerea acestor declarații de avere și interese de pe site-ul instituției, sperăm că este doar un accident, nu o acțiune intenționată, nu poate fi aceasta activitatea conducerii.

În același timp, considerăm că nu pot fi adevărate nici zvonurile cu privire la interacțiunea ministrului cu consiliera personală / administrator BTT / artistă, sunt prea multe probleme în administrarea Sportului pentru a putea crede că ministrul și consiliera au timp de așa ceva. Dacă ar fi adevărat, ministrul Sportului nu ar putea fi un bun exemplu pentru copii, tineri și sportivi, politicienii l-ar exlude din rândurile lor pentru a nu aduce prejudicii de imagine organizației, iar Premierul Nicolae Ciucă s-ar sesiza și ar constata că Eduard Novak, în calitate de ministru al Sportului, încalcă Codul de conduită al Membrilor Guvernului României, cu privire la integritatea morală și l-ar demite imediat din funcție.

Documentele menționate în articol pot fi găsite mai jos:

Ministrul Sportului și-a premiat consiliera (prea)personală pentru Jocurile Olimpice (de culise), dar a numit-o și administrator la Biroul de Turism pentru Tineret – BTT SA. În foto, consiliera și mașina ministrului (sursa foto: cancan.ro):

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

contact: 0784.116.973

office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministrul Sportului și-a premiat consiliera (prea)personală pentru Jocurile Olimpice