„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Domnule ministru, dacă vă este rușine cu noi, puteți pleca oricând!

Angajații din Sport, prea neînsemnați pentru pozele cu ministrul

Cu ocazia prezentării Strategiei Naționale pentru Sport pe care Eduard Novak o simulează prin țară, oamenii din unitățile sportive subordonate Ministerului Sportului și-au dat seama că ministrul lor îi ignoră complet. Novak a fost zilele trecute în câteva orașe din partea de est a țării cu scopul de a arăta care va fi direcția pe care o va urma Sportul în următoarea perioadă. La aceste evenimente au participat oficiali locali, actori politici, conducători ai unor instituții publice și oameni de Sport.

Dar, spre dezamăgirea tuturor, vizitele la cluburi și direcții a semănat mai mult cu niște descinderi, iar sinteza discuțiilor fiecărei întâlniri s-a făcut cu excluderea reprezentanților unităților din subordinea Ministerului Sportului. În postările publice nu se spune nimic despre sportivi, antrenori, salariați, sau directorii direcțiilor și cluburilor sportive. Sunt menționați primari, președinți ai consiliilor județene și politicieni, dar nimic despre proprii subordonați. Novak i-a trecut la capitolul “și alții” pe toți cei care muncesc în subordinea sa și nu a postat nicio fotografie cu directorii sau colectivele tehnice, cu oamenii care muncesc efectiv în Sport. De altfel așa a făcut și când a tradus Strategia Națională pentru Sport, a exclus componenta de personal, i-a ignorat total pe cei care se află în  spatele podiumului, pe toți cei care fac posibilă desfășurarea pregătirilor și a activităților din Sport.

Ministrul Novak se comportă la fel și cu cei din federațiile sportive naționale, pe salariați îi tratează cu dispreț, iar pe președinți, foștii săi colegi, îi sfidează cu fiecare ocazie. Așa a făcut și zilele trecute când a ignorat invitația de a participa la Forumul Olimpic, eveniment organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român la Poiana Brașov. Potrivit Prosport, secretarul general al COSR, George Boroi a reacționat dur față de absența ministrului la acest forum la care au fost prezente toate federațiile olimpice, dar și nume uriașe din sportul românesc: „Consider că este o lipsă de respect”.

Eduard Novak îi sfidează pe toți cei din Sport

Prosport: “Relația dintre Comitetul Olimpic și Ministerul Sportului este una rece. La Forumul Olimpic, doi dintre președinții federațiilor de top din România, Elisabeta Lipă și Răzvan Pârcălabu, au declarat public, că dacă lucrurile vor continua în acest ritm, ei nu-și vor mai asuma obiective pentru Paris.

Un alt președinte profund nemulțumit de conducerea Ministerului Sportului este și Cristinel Romanescu, de la Tenis de Masă. «Am fost de câteva ori la dânsul și nu m-a primit. Am spus că de acum încolo nu voi mai merge niciodată indiferent de problemele pe care le voi avea. Domnul ministru trebuie să înțeleagă că federațiile sunt partenerele de dialog ale ministrului și nu doar niște vasale», a declarat  Cristinel Romanescu.” Articolul complet, aici.

Din tot acest comportament al ministrului Novak, tragem concluzia că domnia sa nu se simte bine în familia Sportului, constatăm că unitățile din subordine sunt ignorate, dialogul social este blocat, iar federațiile sportive naționale sunt tratate cu dispreț.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

contact: 0784.116.973

office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret

Sindicatul Național Sport și Tineret: Domnule ministru, dacă vă este rușine cu noi, puteți pleca oricând!