„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministrul Eduard Novak implicat într-un accident de mașină!

Șoferul era în dreapta, pe locul pasagerului

Ministrul Eduard Novak a fost implicat într-un accident auto ieri, 13 iunie 2021, pe șosea, în apropiere de Buzău. Sursele noastre ne-au relatat că mașina ministerului a fost prinsă într-un carambol pe șosea, când se întorcea de la Bacău. În condițiile unui trafic aglomerat, pe carosabilul plin de apă, a fost de ajuns un moment de neatenție pentru ca mai multe mașini să se tamponeze, a fost un accident în lanț, iar una dintre mașini a fost cea a Ministerului Tineretului și Sportului.

În weekendul trecut, sportivul Eduard Novak a participat la o competiție de ciclism – Turul Colinelor Bacău, competiție defășurată în 2 etape:
Sâmbătă, 12 iunie – proba de Criterium în centrul Bacăului, pe un traseu de 2 km.
Duminică, 13 iunie – proba de Fond de 100 km.
Întrebarea este oare câți sportivi din România se deplasează la competiții cu mașini de lux, pe banii statului român?

Trecem peste cheltuielile privind deplasarea și ne întoarcem la accidentul care a avut loc. Informațiile noastre sunt că la volan se afla ministrul Novak, șoferul era în dreapta, pe post de copilot. Depășim și acest aspect legal/nelegal și aflăm că nu s-au întocmit documentele necesare la fața locului. Orice conducător auto știe că în astfel de situații există o procedură simplă, a constatării amiabile și a declarării accidentului (Legea 132/2017 și Legea 49/2006).

Astăzi, bolidul de lux al ministrului a fost parcat (ascuns) în parcarea subterană a MTS și nu afară, pe locul rezervat:

Interesant este că Jenő Vaida, șoferul ministrului Novak, a plecat astăzi de la MTS direct la service, pentru reparații. ”A uitat” că trebuie făcută o procedură și este nevoie de întocmirea unor documente / declarații. Se pare că nu a folosit nici faptul că ”au sunat niște telefoane”, service-ul nu a acceptat să primească mașina fără actele obligatorii în caz de accident. Nu este clar dacă ulterior a fost făcută procedura, cine a declarat până la urmă accidentul și cine și-a asumat vina, șoferul sau ministrul?

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministrul Eduard Novak implicat într-un accident de mașină!

3 răspunsuri

  1. Nu îl interesează nici pe asta problemele sportului a cluburilor De ce nu isi da demisia dracului sa-l duca si sa ramana doar sportiv Oare de ce este blestemat acest minister cu ministri tot mai slabi care trec prin el Nu au nici un respect ptr foști spotiv de mare performanță si ptr actuali

  2. Dupa ce a dat 800.000 unei federatii de automobilism, l-a pandit ghinionul. Parca mai ieri l-am vazut pe domnul ministru cum se poza pe la niste curse in pozitia de copilot, probabil pentru a justifica gramada de bani pe care i-a dat federatiei, în timp ce de la altele a taiat bugetele. Ce nu a invatat ministrul atunci este ca, asa cum iarna nu-i ca vara, nici raliul nu-i ca condusul pe timp de ploaie pe un drum aglomerat si cu grad mare de risc, căci DN 2 asa este de mult, neavand aproape niciun element de siguranta. Novak trebuia sa stie asta, in calitate de ministru care se da pe la curse, desi nu-l recomanda nici talentul, dar nici experienta.
    Faptul ca se intorcea de la o competitie de ciclism pe banii contribuabilului (BMW-ul pe care l-a lovit apartine ministerului), nu pare sa-l afecteze prea mult pe minstru. Nici faptul ca isi imaginase ca se da la curse (tot pe banii contribuabililor), motiv pentru care soferului lui (profesionist, cu alte cuvinte) îi fusese repartizat locul din dreapta, ocupand functia de copilot. Pe langa aceste mici batai de joc la adresa cetatenilor, se pare ca domnu ministru se intorcea de la munca, participand ca sportiv profesionist la o competitie de ciclism. Daca se intorcea de la munca si a facut accident, se cheama accident de munca, nu? Nu cumva ar trebui sa afle si Raluca Turcan, copilot si ea in guvern? Nu de alta, dar ITM-ul, cel care se ocupa de investigarea accidentelor de munca, este la ea in ograda.
    Cu masina lovita si fara autorizatie de reparatii, Novak arata din ce in ce mai mult, iertata-mi fie comparatia, ca un fel de pedala scartiitoare la o bicicleta mountin bike. Nu o fi soferul ca BMW-ul, dar nici Novak ca Ministerul.

  3. Cine dracu il recomanda pasta ma? Cum dracu ajung toate jigodiile ministrii? Singur asta nu a fost baut? Mai pui si faptul ca nici romaneste nu prea stie.