„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministrul cu regim special

Bolidul de lux

Ministrul se cazează la tarif redus, sportivii mai așteaptă

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe s-a retras pentru câteva zile la mare, la Hotel Sport din Constanța, unitate din subordinea MTS care oferă prețuri preferențiale celor din domeniu. Deși sunt multe probleme care au nevoie de soluții urgente și pe birou are teancuri de documente care așteaptă rezoluții imediate, ministrul a lăsat totul baltă și se relaxează la plajă. A spus “pas” ședinței de guvern de ieri, 9 iulie, ședință în care premierul a cerut miniștrilor măsuri suplimentare în vederea combaterii răspândirii Covid-19: „Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți.” Dar pentru ministrul Stroe nu se aplică interdicțiile valabile oamenilor de rând și nu se ține cont nici de recomandările Guvernului. În timp ce MTS-ul trimite în teritoriu adrese prin care interzice taberele și cazările, demnitarul nostru se cazează liniștit la o unitate din subordine ca și când nu ar exista nicio pandemie.

În foto, ministrul Stroe pe terasa Hotelului Sport din Constanța

Limuzina de lux

Ceea ce a atras atenția a fost bolidul parcat în curtea hotelului, mașina de lux cu care a venit ministrul la mare. Este vorba de un Volkswagen Passat, comandă specială, cu motorizare și dotări deosebite. Parcul auto al MTS-ului nu deține astfel de mașini de lux și nici Ionuț Stroe nu are în declarația de avere o asemenea limuzină, așă că ne-am întrebat cine este proprietarul mașinii, o mașină frumoasă, cu cutie de viteze automata, motor pe benzină și un consum foarte mare.

În foto, autoturismul cu care a venit ministrul la mare

Ministrul, “blat” cu băieții de la RAR 

Am aflat că Volkswagen-ul Passat, B – 85 – HLV, cu care se plimbă de câteva luni ministrul tineretului și sportului este proprietatea Registrului Auto Român. Pentru acoperire, MTS l-a detașat fictiv la RAR pe consilierul ministrului Stroe, Ion Decu. Interesant este că RAR decontează cheltuielile privind reparațiile și combustibilul pentru toate deplasările ministrului, inclusiv pentru deplasările la Craiova, atunci când ministrul se duce acasă, iar zilele trecute mașina a fost în service pentru o revizie generală, probabil pregătirea pentru excursia pe litoral. Pentru această situație s-a găsit soluția, dar pentru microbuzele unităților subordonate nu s-au aprobat solicitările de șoferi așa că sportivii și tinerii nu pot beneficia de transport, iar mașinile ruginesc nefolosite.

Demnitarul nu suportă Dacia Duster

Ministerul deține parc auto, iar dacă domnul ministru nu era mulțumit de mașinile de la sediul MTS putea apela la autoturismele ce le are la deconcetrate prin contract de folosire sau transfer între unități. Nu întelegem care este protocolul încheiat între RAR și MTS și dacă se respectă normativele de cheltuieli stabilite de ordonanța nr.80/2001. Ministerul are angajați șoferi și, conform statutului, un demnitar este obligat pe timpul serviciului să folosească șofer, nu consilier și nici nu poate pleca singur la volanul autoturismului în concediu sau deplasări în interes personal. Toate acestea în timp ce, sub pretextul constrângerilor bugetare pentru unitățile subordonate nu se aprobă deconturi la utilități, se cere economie peste tot și au fost tăiate fonduri de la toate capitolele.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministrul cu regim special