„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministerul, obligat încă o dată să arate cum gestionează bugetul

Cine și de ce ascunde informațiile publice?

Ministerul Sportului (fost Ministerul Tineretului și Sportului) și-a schimbat doar denumirea, în rest totul a rămas la fel, aceeași lipsa de transparență și procedura deciziilor cu ușile închise, cu alte cuvinte, “aceeași Mărie, cu altă pălărie”.

SNST a solicitat unele informații ce fac parte din categoria informațiilor de interes public, documente în legătură cu administrarea fondurilor publice, dar ministerul a refuzat să răspundă. Nici după ce s-a ajuns în instanță conducerea Sportului nu a cedat, a alocat resurse și personal, s-a luptat cu toate puterile să țină ascunse documentele publice.  Acum, Ministerul Sportului nu mai are ce face, a pierdut și este obligat de Instanță, definitiv, să transmită sindicatului toate informațiile solicitate:

“Obligă pârâtul să soluţioneze în integralitate cererea reclamantului de comunicare a informaţiilor de interes public. Menţine sentinţa recurată în ceea ce priveşte rămânerea fără obiect a cererii cu privire la pct. 1 şi parţial pct. 4 din cererea de comunicare a informaţiilor de interes public.” Hotarâre 44/2022 / Curtea de Apel București.

Încercarea de a ascunde informații care ar trebui să fie publice a atras atenția și ne punem întrebarea, oare ce se află în documentele ținute la secret, ce de ce nu vrea ministerul să le arate? Alții chiar au lansat ipoteza că documentele nu ar exista, adică alocarea bugetelor s-ar face fără criterii, obiective, rezultate și comisii. Imediat ce primim toate documentele, după ce ministerul va pune în aplicare Hotărărea Instanței, le vom face publice.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministerul, obligat încă o dată să arate cum gestionează bugetul