„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are primul său Contract colectiv de muncă

MFTES - PUBLISIND / 2023 - 2025

Miercuri, 6 decembrie 2023, a fost semnat primul Contract colectiv de muncă pentru salariații Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, document valabil pentru următorii doi ani. Negocierile minister – sindicat s-au desfășurat într-un climat de încredere reciprocă și deschidere, ambele părți fiind interesate de construcția unui parteneriat real, pe termen lung. Acest angajament contractual a fost asumat de pe poziții egale, în favoarea salariaților, reflectând astfel nu doar o colaborare punctuală, ci și un efort comun de a consolida relațiile de muncă în beneficiul întregii comunități.

“La negocierea clauzelor şi la încheierea contractelor colective de muncă părţile sunt egale şi libere.” Art.99 (1) Legea dialogului social

“Prin semnarea Contractului colectiv de muncă, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse își exprimă parteneriatul constructiv sindicate – autoritate publică, pentru creșterea capacității administrative și a oportunităților de dezvoltare continuă a premiselor de stabilitate, independență și profesionalism în exercitarea funcțiilor publice, în considerarea faptului că toate aceste elemente vizează interesul public.

Demersul acesta reprezintă expresia unui dialog real între organismele sociale și stat și garantează o apărare efectivă și reală a intereselor membrilor sindicatului și ale patronatului.” (Comunicatul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, articolul complet, aici: Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – Federația PUBLISIND / CCM 2023-2025.)

Finalizarea cu succes a negocierilor și semnarea Contractului colectiv de muncă demonstrează din partea conducerii MFTES o înțelegere profundă a nevoilor propriilor salariați și a importanței drepturilor acestora, reflectând dorința autentică de a crea un mediu de lucru în cadrul căruia fiecare să se simtă apreciat și respectat.

Prin acest parteneriat, ne consolidăm pozițiile bazate pe dialog constructiv și respect reciproc, continuând să apărăm interesele membrilor și să asigurăm implementarea prevederilor contractului.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are primul său Contract colectiv de muncă