„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Majorare de 10% a salariilor – eforturile sindicale nu au fost in zadar

Inca din primele zile ale anului, SNST a aratat problemele salarizarii din domeniul Sport si Tineret si a cerut solutii. Proiectul de modificare a Legii salarizarii a fost initiat inca din aprilie, dar de abia astazi, 31 octombrie 2018, Camera Deputatilor l-a votat. Desi nu rezolva in mod echitabil multe din erorile legate de salarii, o majorare de 10% e binevenita.

Comisia de Munca a inaintat plenului Camerei Deputatilor adoptarea propunerii legislative de modificare a Legii salarizarii nr.153/2017, cu mai multe amendamente, intrucat in cursul aplicarii prevederilor legii au fost identificate categorii de personal la care nivelul salarizarii este foarte mic, asa cum este si cazul unitatilor din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului dar si a Federatiilor Sportive Nationale. Pentru a recupera din diferenta foarte mare a salariului aflat in plata fata de nivelul cuvenit pentru anul 2022, s-a considerat necesara o majorare procentuala a nivelului de salarizare aflat in plata.

Propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. 29-31 oct.2018 proiect legislativ

Amendament admis:

Art.IV. – Incepand cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2018, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul incadrat pe functii de specialitate din federatiile sportive si din unitatile sportive din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului se majoreaza cu 10%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin.(6) din Legea nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare. sursa: Camera Deputatilor

Este un raspuns pozitiv al autoritatilor la adresele, memoriile si intalnirile prin care sindicatul a aratat situatia salarizarii din Sport si Tineret, iar SNST va continua demersurile prin care reclama salarizarea deficitara a domeniului, in care sunt inca multe inechitati si situatii incorecte.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Majorare de 10% a salariilor – eforturile sindicale nu au fost in zadar